Home

Ziekmeldingen door printers en kopieerapparaten.

 

In Duitsland zijn meer dan achthonderd meldingen van zieken door de fijne deeltjes die kopieerapparaten en laserprinters uitstoten. CNV wil weten of dit fijnstof in Nederland ook mensen ziek maakt.

De fijne deeltjes in de toner bestaan veel te vaak uit zware metalen. En die komen naar buiten. Professor Braungart van het Umweltinstitut in Hamburg stelde maandag in TROS Radar dat de fijne stoffen veel schadelijker zijn dan roken. Braungart heeft 15 jaar onderzoek naar de uitstoot gedaan.

Niet op de werkplek
Arboned, die waakt over de werkomstandigheden, kan fabrikanten niet verplichten hun apparaten aan te passen. Het instituut adviseert laserprinters en kopieerapparaten niet op de werkplek te zetten. Professor Braungart ziet meer mogelijkheden om de schadelijke stoffen uit de laserprinters en kopieerapparaten tegen te houden. De printers moeten volgens hem allemaal met een filter worden uitgerust.

CNV stelt een onderzoek in. Mensen die vermoeden dat ze kampen met gezondheidsklachten door tonerstof, kunnen zich melden bij de vakbond.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.