Home

PC-werk zonder muis veel efficiënter.

 

Vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig een muis bij het werken op een pc. Computeren zonder muis is echter veel beter voor de gezondheid en bovendien veel sneller, blijkt uit nieuw onderzoek.

Het gebruik van de muis leidt bij veel mensen tot klachten van rsi. 'Als pc-gebruikers meer werken via het toetsenbord zullen ze hoogstwaarschijnlijk minder klachten krijgen aan hun schouders en armen', vertelt Tilbert Schulte. Hij laat in zijn boek 'Sneller met het toetsenbord' zien hoe simpel het werkt.

Tientallen procenten
Maar terugdringing van medische klachten is zeker niet de enige reden om minder met de muis te werken. Als mensen opdrachten via het toetsenbord geven, werken ze ook nog eens veel efficiënter. 'Dat scheelt zeker tientallen procenten', zegt Schulte.

Vertragende factor
'Veel mensen kennen wel het gebruik van sneltoetsten als ctrl v voor plakken en ctrl b voor vet maken, maar het is mogelijk om bijna alles zonder muis te doen. Alleen internetten zonder muis is wat lastiger.'
Mensen leerden de muis zo'n vijftien jaar geleden gebruiken, aldus Schulte. 'Toen waren computers veel langzamer dan nu en kon je bijna koffie zetten én opdrinken als je een opdracht gaf. Maar de pc is tegenwoordig zo snel dat de mens de vertragende factor is geworden. Gebruikers worden wel naar cursussen voor allerlei ingewikkelde toepassingen gestuurd, maar ze beheersen de basis nog niet. Met mijn boek leren ze op drie verschillende niveaus het systeem achter veelgebruikte programma's als Word, Excel en Outlook. En als ze de basiskennis een keer in huis hebben, zullen ze nooit meer zoveel met de muis werken.'

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Diversen

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.