Home

Aardige manager niet altijd de beste.

 

Te veel tijd besteden aan populair willen worden bij het personeel kan voor managers slecht uitpakken. Managers die te veel bezig zijn met het opbouwen van een band met hun team, brengen de productiviteit en prestaties namelijk in gevaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group. Hay Group onderzocht de waarden van de leidinggevenden en de invloed daarvan op de teamprestaties bij twintig managementteams van Fortune 500 bedrijven.

Evalueren
Teams waarin de leden van elkaar afhankelijk zijn, blijken effectiever te presteren. Teams die daarentegen bestaan uit een verzameling individuen presteren aanzienlijk minder. De best scorende managementteams zijn diegenen die veel waarde hechten aan mensen en teamrelaties. Dat echter wel op voorwaarde dat de managers zich niet teveel in het team mengen, concludeert Hay. Managers die dat wel doen, handelen vaak niet voortvarend. Om de teamprestaties te optimaliseren moet een manager zich volgens Managersonline constant afvragen of zijn relatie met het team de prestaties ten goede komt of niet.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.