Home

Vrouwelijke managers ambitieuzer dan mannen.

 

Vrouwelijke leidinggevenden zijn net zo zelfverzekerd en zelfs ambitieuzer dan hun mannelijke collega's. De mannen geven aan dat zij hun privéleven belangrijker vinden dan hun baan.

Dat blijkt uit een leiderschapsonderzoek dat Intermediair samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hield onder 3200 managers.

Masculien leider
De respondenten omschreven de ideale leider als een 'masculiene leider', een manager dus met mannelijke stijl van leiding geven. Volgens Janka Stoker, hoogleraar leiderschap aan de RUG, blijkt uit het onderzoek echter niet dat alle mannen ook daadwerkelijk een masculiene stijl van managen hebben.

Androgyn
Bij een sterke leider denkt een meerderheid dus wel aan een man. En die perceptie is een van de oorzaken van het feit dat vrouwen ondanks hun ambities toch moeilijk doordringen tot de top van het bedrijfsleven.
Uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat vooral jonge managers, onder de 30 jaar, het liefst onder een androgyn leider werken. Als voorbeeld daarvan werd vaak Tony Blair genoemd, schrijft het Financieele Dagblad.

 

Bron: Intermediair

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.