Home

Werknemer kent eigen arbeidsvoorwaarden niet.

 

Van de Nederlandse werknemers is 61 procent onbekend met zijn secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit terwijl 78 procent veel waarde hecht aan regelingen voor pensioen, ziektekosten en WAO-hiaat.

Dit blijkt uit een onderzoek van Aon Consulting, onderdeel van Aon Nederland.

Nooit geïnformeerd
Eén op de drie werknemers wordt over dit onderwerp nooit geïnformeerd door de werkgever en bijna de helft (48 procent) slechts één keer per jaar. Voor ruim de helft van de werknemers is deze frequentie onvoldoende. Daarnaast is voor 30 procent de informatie over de verzekerbare secundaire arbeidsvoorwaarden niet te begrijpen.

Belangrijker dan doorgroeien
Eén op de drie werknemers plaatst de verzekerbare secundaire arbeidsvoorwaarden in de top drie van belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe baan. Werknemers vinden ze zelfs belangrijker dan doorgroeimogelijkheden, het aantal vakantiedagen en de reputatie van het bedrijf.

Bijdrage werkgever onopgemerkt
Ruim de helft van de werknemers denkt dat de bijdrage van de werkgever aan secundaire arbeidsvoorwaarden onder de 10 procent van zijn bruto jaarinkomen ligt. Een berekening van Aon Consulting wijst echter uit dat de feitelijke bijdrage van werkgevers gemiddeld 27 procent van het bruto jaarinkomen per werknemer bedraagt.

Werkgevers doen zich te kort
'Veel werkgevers blijken hun personeel een meer dan uitstekend pakket aan Employee Benefits te bieden. Maar doordat de communicatie hierover veelal onderbelicht blijft, doen de werkgevers zich vaak te kort. De winst ligt daarom niet zozeer in het optimaliseren van de arbeidsvoorwaarden, maar meer in het opstarten van adequate communicatie hierover', stelt Reinier Hinse, directievoorzitter van Aon Consulting.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.