Home

Boete voor gouden handdruk als VUT-premie.

 

Staatssecretaris Wijn van Financiën houdt vast aan zijn beleid om bij ontslagvergoedingen die bedoeld zijn als een alternatieve VUT, de werkgevers extra te belasten.

Dat blijkt uit een brief die hij woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Wijn verduidelijkt in die brief wel dat de extra heffing alleen geldt als de belastinginspecteur kan bewijzen dat er sprake is van een verkapte VUT-regeling.
Wanneer werknemers worden ontslagen wegens een reorganisatie of wegens disfunctioneren, wordt de heffing van 26 procent niet opgelegd.

Duidelijk onderscheid
Toen Wijn in mei de regeling bekendmaakte leidde dat tot veel commotie bij de Tweede Kamer en de vakbeweging. Voor Wijn was dat aanleiding de regeling tijdelijk op te schorten. Daar heeft de bewindsman goed aan gedaan, stelt CDA-Kamerlid Verburg. Volgens haar weet hij nu duidelijk onderscheid te maken tussen ontslag- en verkapte VUT-regelingen.
De opschudding in mei werd ook deels veroorzaakt doordat ten onrechte de indruk was ontstaan dat de extra heffing zou worden opgelegd aan werknemers. Bovendien had de Kamer het gevoel dat Wijn met zijn besluit vooruitliep op een discussie over de toekomst van de WW en ontslagrecht, terwijl CDA en PvdA via een amendement hadden bedongen dat dat niet zou gebeuren.

Kantonrechtersformule
Maar volgens Wijn is hiervan geen sprake. Zijn regeling houdt verband met het kabinetsbeleid om het gebruik van VUT en prepensioen via fiscale maatregelen te ontmoedigen. Het kabinet wil daarmee bereiken dat ouderen langer aan de slag blijven.
De Kamer spreekt donderdag met Wijn over de kwestie. PvdA-Kamerlid Noorman vindt de verduidelijking van de bewindsman nog onvoldoende. 'De afspraak was om het advies van werkgevers en de vakbeweging over het ontslagrecht af te wachten.' Zolang mag volgens haar op geen enkele wijze getornd worden aan de huidige kantonrechtersformule, die nu meestal wordt gehanteerd bij het vaststellen van ontslagvergoedingen.

Vervelende belastingaanslagen
Haar collega Verburg van het CDA meent dat Wijn veel problemen kan voorkomen als hij zijn regeling nog vereenvoudigt. 'Iedere werkgever en werknemer moet weten waaraan hij toe is, zodat ze na het bepalen van een ontslagvergoeding niet verrast kunnen worden met vervelende belastingaanslagen.'

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.