Home

Concurrentiebeding blijkt dure fout.

 

Bruynzeel kan een ex-verkoper niet beletten om zijn kennis mee te nemen naar de concurrent, ondanks een getekend concurrentiebeding. De keukenbouwer had bij het opstellen van het beding een kapitale fout gemaakt.

Dat oordeelde de voorzieningenrechter in Breda afgelopen woensdag. De verkoper was in de zomer van 2004 voor een halfjaar bij Bruynzeel in dienst gekomen. Dat deed hij kennelijk goed, want na dat halfjaar kwam hij vast in dienst.

Boete
In het eerste contract had Bruynzeel hem verboden voor de concurrent te werken. Deed hij dat toch dan was hij een boete verschuldigd van 5.000 euro ineens en 450 euro voor iedere dag dat hij in strijd handelde met het concurrentiebeding.
Toen Bruynzeel hem per brief liet weten dat hij voor onbepaalde tijd in dienst mocht komen, stond daarin dat het concurrentiebeding 'gewoon' van kracht zou blijven.

Gevoelige informatie
Op 1 januari 2006 trad de verkoper tóch bij een concurrent in dienst. Bruynzeel daagde hem voor de rechter, omdat het bedrijf bang was dat hij gevoelige kennis en informatie zou inzetten bij die concurrent. De rechter wees Bruynzeel echter op een dure fout. Voor een geldig concurrentiebeding is namelijk nodig dat deze door de werknemer ondertekend is.

Vogelvrij
En omdat alleen het eerste, tijdelijke contract een getekend beding bevatte, was de verkoper na afloop van dat contract al 'vogelvrij'. Dat Bruynzeel in de brief werd verwees naar het beding was niet voldoende. De verkoper kan nu straffeloos voor de concurrent werken.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.