Home

CWI: meer ruimte werkgevers bij ontslagtoets.

 

Bedrijven in problemen moeten meer mogelijkheden krijgen om hun beste krachten te behouden. Bovendien let het ontslagstelsel te weinig op de financiële positie van ondernemingen.

Het zijn deze keer geen klachten van werkgeversverenigingen, maar van de uitvoerders van de ontslagaanvragen bij het CWI.
Sjef Roovers, manager juridische zaken, is verantwoordelijk voor de afwikkeling van 90.000 ontslagaanvragen per jaar. Hij ziet de situatie voor bedrijven volgend jaar ook na invoering van nieuwe toetsingscriteria te weinig veranderen. 'De tijd was kennelijk nog niet rijp voor een kwalitatieve toets', zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Goudhaantjes
De medewerkers van het CWI snappen heel goed dat werkgevers graag hun beste mensen behouden. 'Het is begrijpelijk dat bedrijven hun goudhaantjes willen behouden als ze moeten reorganiseren', vindt teammanager Jan Meijer van de afdeling Arbeids- en Ontslagrecht. 'Dat zijn de mensen die een onderneming in zwaar weer omhoog kunnen trekken.'
De afschaffing van het 'last in first out' principe brengt geen soelaas, verwachten ze. Nieuwe toetsingscriteria maken het niet makkelijker. 'Wel ingewikkelder.'

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.