Home

Drie van de tien werkgevers vindt geen personeel.

 

DIEMEN (ANP) - Drie op de tien werkgevers in Nederland hebben moeite met het invullen van vacatures. Wereldwijd heeft 40 procent van de werkgevers problemen met het vinden van geschikte werknemers.

Het blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek door uitzendconcern Manpower onder bijna 33.000 werkgevers in 23 landen en regio's. In ons land zet de schaarste op bepaalde functies door, volgens directeur H. Leentjes van Manpower Nederland.

De krapte op de arbeidsmarkt is vooral voelbaar voor werkgevers die op zoek zijn naar vaklieden, zoals gasfitters, lassers, metselaars, verpleegkundigen, juridisch personeel, leerkrachten, accountants en monteurs.

Aanbod ongeschoolde werknemers groot

Tegelijkertijd constateert Manpower dat aan de onderkant van de arbeidsmarkt ongeschoold personeel moeilijker aan de slag komt, omdat het aanbod van werknemers daar juist groter wordt dan de vraag.

Wereldwijd blijken de meeste werkgevers in Mexico (78 procent), Canada (66 procent) en Japan (58 procent) moeite te hebben met het vinden van geschikte werknemers. De schaarste is het kleinst in India. In dit land geeft 13 procent van de werkgevers aan problemen te hebben met het vervullen van vacatures.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.