Home

Werkgever moet jobhoppen aanmoedigen.

 

Personeel dat snel komt en gaat is niet iets waar een werkgever doorgaans op zit te wachten. Toch moeten werkgevers hun personeel stimuleren om te jobhoppen, zegt hoogleraar loopbaancompetenties Annelies van Vianen.

'Een werkgever denkt al gauw dat het niet in het belang van de organisatie is om mobiliteit te stimuleren, maar dat is het wel degelijk volgens de hoogleraar.

Handig
Als er bijvoorbeeld vernieuwingen doorgevoerd worden is het erg handig wanneer werknemers niet zijn vastgeroest op hun plek', laat de hoogleraar optekenen in Dagblad van het Noorden.
Door werknemers uitdagingen te geven, kunnen werkgevers het maximale uit hun personeel halen. 'Mensen kunnen meer dan je denkt en je hebt baat bij flexibel personeel. Wees stimulerend, ook jegens minder opvallende medewerkers', adviseert Van Vianen.

Routine
De taakverdeling op de werkvloer is volgens de professor vaak gebaseerd op routine. Luiheid en gemakzucht van leidinggevenden spelen daarbij een rol, maar de werknemer moet ook de hand in eigen boezem steken.
'Vroeger zorgde een werkgever als een vader voor je gedurende je hele loopbaan. Dat idee is nu overboord gegooid', zegt Vianen. 'De verantwoordelijkheid voor het verloop van de carrière ligt bij de werknemer: die moet pro-actief en mobiel zijn.'

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.