Home

Kortere WW jaagt ondernemer op kosten.

 

Het verkorten van de maximale duur van de WW, zoals de VVD wil, leidt tot hogere ontslagvergoedingen. En daar zitten ondernemers niet op te wachten. Dit stelt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen, tevens oprichter van de landelijke ontslaglijn en de website ontslag.nl.

Van de ruim 140.000 ontslagaanvragen per jaar wordt slechts een beperkt gedeelte door de betreffende werknemers echt inhoudelijk bevochten, betoogt Van Gelderen. Veelal treffen werkgever en werknemer een schikking waarbij de laatste een financiële compensatie ontvangt in ruil voor zijn instemming met het ontslag.

Financiële armslag
Volgens de jurist geeft de combinatie van een redelijke ontslagvergoeding en dito WW-uitkering de meeste werknemers voldoende financiële armslag om zonder al te grote zorgen te zoeken naar een nieuwe baan.
Bij een verdere forse ingreep in de WW zou wel eens kunnen blijken dat de VVD zich in haar eigen voet schiet, meent Van Gelderen. Veel werknemers zullen alleen nog maar in willen stemmen met hun ontslag als daar een hogere ontslagvergoeding tegenover staat dan nu het geval is.

Kostbare procedure
Een groot deel van de werkgevers zal er niet voor voelen om hogere ontslagvergoedingen te betalen, waardoor de kans op een inhoudelijke, lange en kostbare ontslagprocedure toeneemt.
Met ingang van 1 oktober wordt de maximale WW-duur al teruggebracht van 60 naar 38 maanden. Volgens het verkiezingsprogramma van de liberalen moet de periode worden beperkt tot 19 maanden.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.