Home

Actieplan voor leerbanen bij MKB.

 

Het midden- en kleinbedrijf wil de komende vier jaar nog eens 10.000 leerbanen realiseren.

Werkgeversorganisatie MKB Nederland, de BVe Raad (koepel voor het middelbaar beroepsonderwijs) en Colo, de koepel voor kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven, zijn dit maandag overeengekomen in een actieplan.

De drie partijen garanderen dat er voldoende leerplekken en stageplaatsen zijn. Ook hebben zij afspraken gemaakt over het (bij)scholen van werkenden door middel van maatwerk.

Drie jaar geleden beloofde MKB-Nederland eveneens in vier jaar tijd 10.000 leerbanen te creëren voor voortijdige schoolverlaters. Volgende maand is dat doel al bereikt.

Met het actieplan leveren de drie partijen een bijdrage aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Ook geeft de organisatie voor middelgrote en kleine ondernemers hiermee concreet invulling aan afspraken die afgelopen december zijn gemaakt op de werktop tussen het kabinet en de sociale partners.

Beloofd geld

Voorzitter M. Vliegenthart van de BVe Raad drong er bij het kabinet op aan snel met geld over de brug te komen voor extra begeleiding van groepen in het beroepsonderwijs die anders dreigen hun opleiding voortijdig af te breken. Scholen hebben volgens haar tot nu toe geen euro gezien van het geld dat op de werktop was toegezegd.

MKB-voorzitter Hermans hoopt dat de overheid wil bijdragen aan het leerbanenplan. Hij wees erop dat voor het midden- en kleinbedrijf goede samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven van groot belang is. Nu de economie aantrekt, neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe. In sommige sectoren ontstaan op korte termijn al tekorten aan goed opgeleid personeel.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.