Home

Luie werknemers slecht voor hele bedrijf.

 

Werknemers die zich niet net zo hard inzetten als de rest, of zelfs de kantjes ervan aflopen zetten kwaad bloed bij de rest en dat is slecht voor de hele organisatie.

Dat blijkt uit promotieonderzoek van psycholoog Jeroen Stouten, schrijft Management Team. Het onderzoek spitste zich toe op situaties waarbij het individuele belang in conflict komt met het collectieve belang. Bijvoorbeeld op de werkvloer wanneer zich binnen een team één medewerker zich consequent drukt.

Eigenbelang
Stouten spreekt in zijn onderzoek zelfs van een sociaal dilemma wanneer niet één, maar meerdere personen enkel hun eigenbelang nastreven. Hij wijst erop dat frustraties zich zo kunnen opstapelen en projecten, en zelfs het hele bedrijf, hierdoor in gevaar kunnen komen.

Groepsregels
Ook wijst de promovendus op het belang van dynamiek in teams. Managers moeten zich goed bewust zijn van deze groepsdynamiek en het sociale klimaat in de groep. Wanneer bepaalde werknemers sociaal niet worden geaccepteerd dan kan dit leiden tot negativiteit, irritaties en zelfs vergeldingsacties. Dit alles komt vanzelfsprekend niet ten goede aan de bedrijfscultuur.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.