Home

Werknemers vooral ziek op maandag.

 

Door drukke weekenden, maar ook omdat werknemers opzien tegen het begin van de week, melden ze zich vooral op maandag ziek.
Dit blijkt uit gegevens van de grootste Arbo-diensten in Nederland. ArboNed meldt op maandag 9.000 ziektemeldingen. Op dinsdag zijn dat er 5.000. Arbodienst Commit concludeert ongeveer hetzelfde.

Oorzaken
Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het grote aantal ziekmeldingen aan het begin van de week. Inge Weel van ArboNed noemt in de eerste plaats 'achterstallig onderhoud': 'Mensen die in het weekeinde ziek zijn geworden, kunnen zich pas op maandag ziek melden.' Verder kan ook een druk weekend reden zijn voor het verzuim op maandag. Mensen zien na het weekend op tegen de nieuwe week. Dat geldt volgens Weel met name voor werknemers die 'niet goed in hun baan zitten'.

Betermeldingen
Opvallend is dat ook op maandagochtend zich meer mensen beter melden dan op andere dagen van de week. Volgens Weel staat dat in geen verhouding tot het extra aantal ziekmeldingen. 'Mensen die zich op donderdag weer beter voelen, melden zich vaak pas de maandag erna. Een extra dag ziek zijn maakt dan toch niets meer uit'.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.