Home

Werkgevers betalen vanaf nu voor meeroken.

 

Werkgevers kunnen sinds kort opdraaien voor de schade als werknemers door meeroken op de werkplek gezondheidsklachten krijgen. Dat is het gevolg van een recente rechterlijke uitspraak.

Het schrijft over het arrest van het Gerechtshof in Arnhem in de zaak van een ex-werknemer van de Isala Klinieken in Zwolle.

Verantwoordelijk
Het hof heeft in hoger beroep bepaald dat het Zwolse ziekenhuis aansprakelijk is voor de schade die de ex-medewerker, een astmapatiënte, ondervond van werken tussen rokende collega's. Het ziekenhuis is voor de helft van de medische kosten van deze vrouw verantwoordelijk.

Nog niet afgerond
De zaak is evenwel nog niet afgerond. De Isala Klinieken mag nog proberen aan te tonen dat het ziekenhuis 'zodanige maatregelen heeft getroffen die redelijkerwijs nodig zijn' om te voorkomen dat de ex-medewerker 'in de uitoefening van haar werkzaamheden schade zou lijden', stelt het gerechtshof.

Massale aanval
'Dit maakt de weg vrij voor claims van iedereen die ziek is van meeroken op de werkplek’, zegt letselschadeadvocaat John Roth. Vooral de horeca kan hiermee te maken krijgen omdat in deze branche nog gerookt mag worden op de werkplek. De antirookorganisatie Clean Air Nederland wil de uitspraak gebruiken voor 'een massale aanval' op roken in de horeca.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.