Home

Sollicitanten ontevreden over werkgevers.

 

Ondanks de gunstige conjunctuur en de krapte op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden zijn sollicitanten ontevreden over de risicobereidheid van werkgevers.

Dit is de uitkomst van een poll die in de maand augustus werd gehouden op de website van een marketing & sales recruitment. De bezoekers op deze site zijn mensen werkzaam in marketing, op HBO- of Academisch niveau en met minimaal enkele jaren werkervaring.

Natuurlijke tegenstelling
Er is altijd een natuurlijke tegenstelling tussen de wensen van een sollicitant en die van een werkgever. De sollicitant zoekt een baan waarin hij kan leren en waar hij zich kan ontwikkelen. Veel werkgevers willen zo veel mogelijk risico's uitsluiten en degene aannemen waarvan ze vermoeden dat die de baan het beste gaat doen. Daarom letten ze op kennis en ervaring omdat dat onweerlegbaar bewijst wat iemand kan en weet.

Geen risico
Uit de poll blijkt dat werkgevers nog niet bereid zijn om meer risico's te nemen. Een verklaring kan zijn dat de krapte op de markt nog niet zo groot is als algemeen wordt aangenomen en dat werkgevers nog steeds voorzichtig werven.
In de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkgevers hieruit leren meer waarde te hechten aan persoonlijkheid terwijl sollicitanten zich kunnen realiseren dat een CV harde, feitelijke bewijzen van competenties moet bevatten.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.