Home

Van Hoof wil oudere werknemers zo lang mogelijk aan het werk houden.

 

Oudere werknemers voor wie het werk te zwaar wordt, moeten elders, binnen of buiten hun eigen bedrijf, aan het werk kunnen blijven. Ter ondersteuning van dit 'leeftijdsbewust personeelsbeleid' gaf staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag het startsein voor twaalf pilots 'intersectorale mobiliteit'. 

Het gaat om werknemers - vaak al wat ouder - die mentaal of fysiek in hun werk dreigen vast te lopen. Voor wie het werk te zwaar wordt en die met wat hulp en organisatie in een andere functie aan de slag zouden kunnen. Zodat ze op een gezonde en prettige manier tot hun pensioenleeftijd door kunnen werken. Dit is vooral ook interessant voor die branches waar de kans op instroom in de WAO hoog is en waar veel ouderen werken.

In de pilots wordt dit op twaalf verschillende manieren in praktijk gebracht. Een voorbeeld is de pilot 'Kom van het dak af', van de Stichting bedrijfstakregelingen Dakbedekkingbranche. Dakdekken is een fysiek zwaar beroep met relatief veel verzuim, dat je niet je hele werkzame leven kunt uitoefenen. De sector gaat nu aan de slag met 40 oudere medewerkers om hen aan ander werk te helpen.

De pilots maken deel uit van het kabinetsbeleid gericht op langer doorwerken. Voor vernieuwende projecten op dit terrein zijn er verschillende financierings- en subsidiemogelijkheden. Zoals de 'Stimuleringsregeling leeftijdsbewust beleid'. In totaal gaan er zo'n 500 projecten van start om leeftijdsbewust beleid te stimuleren.

 

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.