Home

Woensdag - personeels gezeurdag.

 

Managers hebben een aantal vaste ankers in hun weekpatroon. Het gevolg is dat ze op verschillende dagen van de week anders reageren op hun medewerkers.

Medewerkers denken vaak dat het gedrag van een leidinggevende aan de persoon gebonden is. De Britse uitzendorganisatie Office Angels ontdekte echter een vast psychologisch patroon in de werkweek van de manager.

Maandag oppepdag
Het begin van de week is het meest geschikte moment om het personeel te motiveren. De medewerkers zijn uitgerust van het weekend en kunnen er weer fris tegenaan. Voor tweederde van de managers blijkt de maandag ook een goede dag om vakantie toe te wijzen; een positief begin van de week doet wonderen voor de medewerkers. Weg met de negativiteit en lekker aan de slag!

Dinsdag prikkeldag
Het is prettig voor een manager om in het begin van de week te horen over tegenvallers. Dan is er nog de rest van de week om de schade te herstellen en het personeel te overtuigen van de noodzaak van de ingrepen.
Maar het is ook fijn om de eerste dagen van de week positieve resultaten te horen. Hier geldt dat managers dan de tijd hebben om het personeel met prikkels op te stuwen tot betere prestaties.

Woensdag opslagdag
Het midden van de week is even afzien voor de meeste managers. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat medewerkers deze dag gebruiken om – vaak met succes - te vragen om loonsverhoging of promotie. Bijna vier op de vijf managers blijkt vooral 's middags kwetsbaar. Dankzij het goede overzicht over de week is zestig procent van de bazen geneigd op woensdag in te stemmen met een overplaatsing naar een andere afdeling of project.
Een goede manager zegt natuurlijk nee als het gezeur te erg wordt.

Donderdag ideeëndag
Met het eind van de week in zicht is tweederde van de managers zeer ontvankelijk voor nieuwe initiatieven.
Circa eenderde van de managers is op donderdag ook bereid om een sollicitatiegesprek aan te gaan met een vriend of bekende van een eigen ondergeschikte.

Vrijdag kalmpjes aan
De week zit er bijna op. De helft van de leidinggevenden vindt zichzelf dan kalm en ontspannen. Even een oogje dichtknijpen komt dan vaker voor, als medewerkers te vroeg weggaan voor een privé-afspraak of om een eerdere trein te halen.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.