Home

Verzekeraars lonken naar private WW.

 

Verzekeraars willen met de overheid een deels geprivatiseerde Werkloosheids Wet (WW) mogelijk maken. Hierdoor zouden werkgevers de kosten van reorganisaties en individueel ontslag kunnen afdekken.

Het Verbond van Verzekeraars zoekt in zijn ideeën aansluiting bij de ideeën van FNV-bestuurder Ton Heerts om werkgevers WW te laten betalen.
Adjunct-directeur Harold Herbert van het Verbond zei woensdag net als Heerts geïnspireerd te zijn door de Ziektewet. Werkgevers moeten tegenwoordig het loon bij ziekte de eerste twee jaar doorbetalen. Sindsdien doen ze volgens Herbert meer aan het voorkomen van ziekte, om de kosten laag te houden.

Ander werk
Ook in het geval van werkloosheid prikkelt het volgens Herbert werkgevers om meer te investeren in hun werknemers als zij bij ontslag het loon maximaal een halfjaar of een jaar moeten doorbetalen voordat ze in de WW belanden. 'Als ze een werknemer willen ontslaan, wordt het aantrekkelijk om te investeren in die persoon en hem met bijscholing aan ander werk te helpen', aldus Herbert.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.