Home

Software bekort sollicitatieprocedure.

 

Kleine bedrijven die een afdeling personeelszaken ontberen en ook geen budget hebben om een wervingsbureau in te schakelen, kunnen profijt hebben van software die uit een stapel cv's de ideale kandidaat pikt.

Voor werkzoekenden is het sturen van een cv tegenwoordig een fluitje van een cent. Bedrijven die een nieuwe kracht zoeken worden niet zelden bedolven onder de sollicitaties. Hierdoor duurt de selectieprocedure erg lang.

Trovix
Geautomatiseerde diensten kunnen een uitkomst bieden, schrijft The Wall Street Journal. Bijvoorbeeld bij Trendmicro dat een nieuwe manager zocht. Het bedrijf plaatste advertenties waarin belangstellenden verzocht werden een cv op de website te posten. Deze site maakt gebruik van selectiesysteem van Trovix.
Tegelijkertijd schakelde Trendmicro een ander programma in dat op vacaturesites zocht naar mensen die niet gesolliciteerd hadden, maar wel aan het profiel voldeden.

Twintig minuten
Deze acties leverden zevenhonderd interessante cv's op. De software van Trovix stelde de staf van Trendmicro in staat binnen twintig minuten een top tien samen te stellen. Uiteindelijk duurde de hele sollicitatieprocedure vijftien dagen.
Toen het bedrijf nog geen gebruikmaakte van digitaal selectiegereedschap duurde het acht tot twaalf weken voordat de nieuwe kracht gekozen was.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.