Home

Werknemers vinden stelen van de baas gewoon.

 

Kopieerpapier, pennen, paperclips, cadeaubonnen, laptops en serviesgoed verdwijnen vaak in zakken en tassen van werknemers. Vrachtwagenchauffeurs tappen op grote schaal diesel af uit de brandstoftank van hun trucks om deze door te verkopen.

Meer dan de helft van de werknemers declareert bovendien wel eens te veel zakelijke kilometers. Dit blijkt uit onderzoek van Management Team.

Betrapt
De kans dat een dief betrapt wordt is relatief laag. Een derde van de werkgevers heeft wel eens een stelende werknemer op heterdaad betrapt. Slechts vijf procent van de ondervraagden betrapte meer dan één dief op de werkvloer.

Ontslag
'Veel mensen vinden kleine diefstal, zoals die van kantoorspullen, al geen echte diefstal meer', zegt Jos Meekel, directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, in De Telegraaf.
Werknemers mogen zich dan vaak van geen kwaad bewust zijn, ook het meenemen van een pen van de baas aanleiding genoeg zijn om op staande voet ontslagen te worden. Zelfs de schijn van diefstal is voldoende om de laan uitgewezen te worden. Dit bleek eerder deze maand nog in een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep die het ontslag van een agente bevestigde nadat zij een politie-camera in de praktijk als persoonlijk bezit behandelde.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.