Home

Managementjargon komt personeel neus uit.

 

Werknemers hebben het helemaal gehad met managersgebrabbel als 'helicopter view', 'kennisoverdracht', 'het wiel opnieuw uitvinden' en 'laaghangende appels plukken'.

Dat constateert Investors in People na onderzoek. Volgens het Britse instituut Investors in People noemt 54 procent van de Britse werknemers het gebruik van managementjargon een probleem op hun werk.

Verbergen
'Die heeft zeker weinig vertrouwen in het onderwerk of probeert iets te verbergen', concluderen veel werknemers als ze hun collega allerlei managementjargon horen bezigen. Van de ondervraagden denkt 39 procent dat managementjargon dient om eigen gebrek aan vertrouwen te maskeren en denkt 18 procent dat het gebruikt wordt om zaken onder de pet te houden.

Radicaal breken
Bijna tweederde van de ondervraagden wil radicaal breken met managementjargon. Toch constateert 39 procent dat het gebruik van deze termen alleen maar toeneemt. Onschuldig is het fenomeen niet, constateert Investors in People. Managementjargon kan de kloof tussen management en werkvloer vergroten en de vraag wie nu precies waarvoor verantwoordelijk is doen vervagen.

Bingokaart
De Britse organisatie verspreidt een bingokaart waarmee Engelssprekende medewerkers het gebruik van jargon kunnen turven tijdens vergaderingen. Dankzij de ver-engelsing van het zakenleven, kunnen ook veel Nederlanders meedoen met deze bingo.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.