Home

Talmende werkgever mag werknemer niet ontslaan.

 

Omdat een werkgever te lang wachtte met het aanzeggen van het ontslag van een stelende werknemer, moet hij deze weer in dienst nemen. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Haag.

De werknemer had in de winkel van zijn baas, een detailhandelaar in Dordrecht, een bedrag van 3.500 euro in contanten van een klant ontvangen en in zijn eigen zak gestoken. Daarna ging hij op vakantie. In de tussentijd bemerkte de werkgever het kastekort.

Wisseltruc
Direct bij zijn terugkeer van vakantie probeerde de werknemer de diefstal nog te verbloemen, door 3.500 van zijn privé-rekening op te nemen en op het kantoor van zijn werkgever achter te laten. Laatstgenoemde trapte niet in deze wisseltruc, waarop de werknemer toegaf toe dat hij fout zat. Toch werd hij pas vier dagen later op non-actief gesteld.

Recherchebureau
De week daarop schakelde de werkgever een recherchebureau in, om de onderste steen boven te krijgen. Collega's van de stelende werknemer werden gehoord, maar nieuwe feiten werden niet bekend. Pas daarna, dus 11 dagen na zijn bekentenis, werd de werknemer op staande voet ontslagen.

'Onverwijld'
De kantonrechter in Dordrecht oordeelde dat dit ontslag niet terecht gegeven was. Eén van de eisen van ontslag op staande voet is dat dit 'onverwijld', dus kort nadat de onoorbare feiten zich voordoen, wordt aangezegd. Door 11 dagen te wacht voldeed de werkgever niet aan deze eis en was het dienstverband niet door het ontslag geëindigd. Het hoger beroep dat de werkgever daarop instelde mocht niet baten, het hof kwam tot dezelfde conclusie.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.