Home

Verschillend belonen voor hetzelfde werk mag.

 

Een werkgever hoeft zijn werknemers voor hetzelfde werk niet evenveel te betalen. Dit blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag.

Een werkgever betaalde zijn werknemers jarenlang een toeslag van 80 euro per maand bovenop het CAO-loon. De werkgever besloot medio 1993 dat voor nieuwe werknemers niet meer te doen.

Eis
Een aantal van de nieuwe krachten kwam in opstand. Ze eisten met terugwerkende kracht alsnog de toeslag te ontvangen. Ze deden immers hetzelfde werk.
Bij de kantonrechter kregen ze nul op het rekest en ook het Hof van Den Haag stelde de werkgever in deze zaak in het gelijk.

Vrij
De werkgever is volgens de uitspraak vrij in de invulling van de arbeidsovereenkomst met de nieuwe werknemers, zolang hij ten minste het CAO-loon betaalt. 'Er is geen rechtsregel, die de werkgever verplicht om haar werknemers voor hetzelfde werk op gelijke wijze te belonen, anders dan wanneer sprake zou zijn van discriminatie op grond van geslacht, ras, geloofsovertuiging en seksuele geaardheid', aldus het gerechtshof.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.