Home

Voormalige WAO'ers twee keer zo vaak ziek.

 

Gedeeltelijk arbeidsongeschikten en voormalig arbeidsongeschikten met een baan verzuimen meer dan een gemiddelde werknemer. Onder arbeidsongeschikten met een baan was het ziekteverzuim in 2002 8,9 procent en onder voormalig arbeidsongeschikten 10,7 procent.

Het gemiddelde verzuim kwam dat jaar uit op 5,3 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. Slechts een kleine groep is verantwoordelijk voor het hogere verzuim.
Van de (voormalig) arbeidsongeschikten heeft 70 procent een verzuim dat onder het landelijk gemiddelde ligt. De 30 procent die meer dan gemiddeld verzuimt, is vooral langer wegens ziekte afwezig.

Van de mensen die in 2002 recht hadden op een (gedeeltelijke) uitkering wegens arbeidsongeschiktheid, zoals de WAO, had een vijfde daarnaast betaald werk. In totaal gaat het om 175.000 personen. Daarnaast waren er 80.000 werkzame ex-WAO'ers, van wie de arbeidsongeschiktheidsuitkering in de vijf jaar voor 2002 was beëindigd.
In 2002 zaten werknemers per ziekmelding gemiddeld achttien dagen ziek thuis. Bij arbeidsongeschikten en voormalig arbeidsongeschikten was dit 28 dagen.

 

Bron: ANP

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.