Home

Werkplekallergie oorzaak ziekteverzuim.

 

Ze happen naar adem, hoesten zich een ongeluk en voelen druk op de borst. Ook hebben ze last van loopneuzen en geïrriteerde ogen. Vijftien procent van de Amerikaanse werknemers lijdt aan werkplekallergie. Het komt vooral voor in de industrie.

Dit schrijft Managersonline.nl. Volgens de American Academy of Allergies, Asthma & Immunology (AAAAI) zorgt 'beroepsastma' jaarlijks voor veel ziekteverzuim.

Weekend
De klachten worden veroorzaakt door het inademen van dampen, gassen, vuil of andere schadelijke stoffen op het werk. Typerend aan deze vorm van allergie is dat de zieke gedurende werkweek steeds meer last krijgt, terwijl in het weekend verbetering optreedt.
De ziekteverschijnselen treden niet alleen op bij mensen bij wie allergie of astma in de familie voorkomt, maar ook bij volkomen gezonde werknemers.

Genezing
Als de arts tijdig de juiste diagnosis stelt, is er een grote kans op genezing binnen twee jaar. Vaak verwarren dokters het ziektebeeld echter met bronchitis. De werkelijke oorzaak wordt in dat geval niet aangepakt. In dat geval kan onherstelbare schade optreden.
Werkplekallergie komt op grote schaal voor in de schoonmaakindustrie, waar het inademen van een bepaald enzym in schoonmaakmiddel tot ademhalingsproblemen leidt. Ook werknemers die met chemicaliën werken, lopen een verhoogd risico.

Pasta
Mensen die werken met laboratoriumdieren of latex handschoenen lopen eveneens groter risico op beroepsastma. Pastamakers kunnen allergisch worden van meel.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.