Home

Zwakke managers kosten kapitalen.

 

Gemiddeld 84 werkdagen per jaar worden verprutst door lange vergaderingen, gecrashte pc's en onnodig papierwerk. Slechte managers zijn de belangrijkste oorzaak van dit productieverlies.
Te weinig of verkeerd plannen, slechte communicatie en een overvloed aan administratieve rompslomp leveren bij elkaar een economische schade op die wel tot 10 procent van het bruto nationale product kan oplopen.

Gebrekkig
De London School of Economics deed onderzoek naar 2.600 bedrijven in twaalf verschillende landen (niet in Nederland). De Europese Unie als geheel scoorde slecht ten opzichte van de Verenigde Staten. Vooral het aandeel verprutste tijd is veel hoger in Europa. De onderzoekers leggen de schuld grotendeels bij het management. Zij schatten dat 46 procent van het productiviteitsverlies te wijten is aan gebrekkige planning.

Nieuwe projecten
Meer dan de helft van de ondervraagde managers denkt dat meer kapitaaluitgaven goed zijn voor de productiviteit. Dom, is de conclusie van het rapport, want ze kijken beter eerst naar meer efficiency in de bestaande activiteiten. Ook outsourcing blijkt in de praktijk vaak duurder dan verwacht.

 

Bron: Zibb.nl

Terug naar Nieuwscategorie Personeelszaken

| Algemene voorwaarden | Privacy statement | Disclaimer | ©2006 Regicon B.V.