U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    1 Oktober 2007 / Jaargang 3 - nummer 20

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Tot helft minimumloon vergoed bij aanname werkloze
- 'Balkenende negeert ondernemers'
- BTW-verhoging en pensioenbelasting uitgesteld
- Nederlandse MKB heeft goede jaren voor de boeg
- Mogelijkheden pensioenopbouw zelfstandigen voldoende
- Ziekteverzuim in kwart eeuw ruim gehalveerd
- Nieuwe service voor zakelijke doelgroepen fiscus
- Links - volg deze link

Tot helft minimumloon vergoed bij aanname werkloze

Werkgevers die moeilijk te plaatsen werklozen aan een baan helpen, kunnen een jaar lang maximaal de helft van het minimumloon vergoed krijgen van de overheid.

Met deze loonkostensubsidie hopen kabinet, werkgevers en de vakbeweging meer mensen aan de slag te krijgen, zoals is afgesproken tijdens de zogeheten participatietop in juni dit jaar.

Lees het gehele artikel.

'Balkenende negeert ondernemers'

Het kabinet spreekt mooie woorden over ondernemerschap, maar treft vooral maatregelen die nadelig uitpakken voor zelfstandigen. Dat zegt secretaris Roel Masselink van het Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO).

Volgens Masselink gaan ondernemers er in 2008 grotendeels op achteruit, al zijn de exacte effecten niet met zekerheid vast te stellen. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft de inkomenseffecten voor zelfstandigen namelijk niet doorgerekend, zo laat woordvoerder Ruud Stevens van het ministerie van Economische Zaken weten.

Lees het gehele artikel.

BTW-verhoging en pensioenbelasting uitgesteld

De verhoging van de btw tot 20% gaat pas in op 1 januari 2009. Vanaf die datum gaan werknemers ook niet langer WW-premie betalen. Dat heeft het kabinet besloten. Ook de belastingheffing op pensioenen boven een bepaalde drempel is uitgesteld.

Lees het gehele artikel.

Nederlandse MKB heeft goede jaren voor de boeg

Het Nederlandse mkb zal in 2007 en 2008 harder groeien dan het grootbedrijf. Prognoses van onderzoeksbureau EIM voorspellen dat het mkb dit jaar en volgend jaar respectievelijk met 3,5 procent en 3,25 procent zal groeien.

De groei van de afzetmarkt voor het mkb vertaalt zich naar een winstgroei van 8,5 procent in 2007 en 7,75 procent in 2008. Alle sectoren van het MKB profiteren, behalve de detailhandel, voorspelt EIM.

Lees het gehele artikel.

Mogelijkheden pensioenopbouw zelfstandigen voldoende

Zelfstandigen hebben voldoende mogelijkheden aanvullend pensioen op te bouwen. Extra overheidsmaatregelen om die opbouw verder te stimuleren, zijn daarom niet nodig. De ministerraad heeft op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris De Jager van Financiën ingestemd met een notitie aan de Tweede Kamer over dit onderwerp. De notitie is een reactie op verzoeken van de Tweede Kamer om iets te doen aan de pensioenopbouw van zelfstandigen.

Lees het gehele artikel.

Ziekteverzuim in kwart eeuw ruim gehalveerd

Het ziekteverzuim is de afgelopen 25 jaar meer dan gehalveerd, van 10 procent in 1980 tot ruim 4 procent in 2005. Vrouwen verzuimen nog altijd meer dan mannen, maar het verschil is wel kleiner geworden. Mensen met een arbeidshandicap hadden in 2005 minder vaak een baan dan in 2000.

Lees het gehele artikel.

Nieuwe service voor zakelijke doelgroepen fiscus

Op 5 september wordt de eerste uitgave van 'Belastingdienst actueel voor ondernemers' en 'Belastingdienst actueel voor belastingconsulenten' gepubliceerd via de site van de Belastingdienst.

Deze digitale nieuwsbrieven bevatten een mix van zakelijke actueelberichten, aangevuld met achtergrondinformatie, human interest artikelen (interviews binnen de doelgroepen, de 5 vragen aan.... een ondernemer, een intermediair), informatie vanuit grote projecten, een kalender, en meer.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.