U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    13 November 2006 / Jaargang 2 - nummer 40

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Vooruitzichten voor MKB in 2007 gunstig
- Regels oprichten BV eenvoudiger
- Inbrekers profiteren van rookbeleid bedrijven
- Managementjargon komt personeel neus uit
- Privé webmail van personeel is gevaar voor de zaak
- LB-IB: privégebruik auto en accessoireregeling
- Fiscus straft contant betalen bij de pomp af
- Links - volg deze link

Vooruitzichten voor MKB in 2007 gunstig

De vooruitzichten voor het Nederlandse mkb zijn gunstig. Voor 2006 en 2007 tekenen zich stijgende omzetontwikkelingen tot ruim 6 procent af in negen belangrijke mkb-sectoren.

Dit blijkt uit de 30ste editie van Rabobank Cijfers & Trends 2006/2007 die vandaag verschijnt. Vooral de bouw, groothandel en dienstverlening zullen ook in 2007 bovengemiddeld profiteren van de economische groei. In de bouwsector wordt een omzetstijging van 5,3 procent verwacht, voor de groothandel ruim 6 procent en voor de dienstverlening 5,6 procent.

Lees het gehele artikel.

Regels oprichten BV eenvoudiger

De regels voor BV's met beperkte aansprakelijkheid worden eenvoudiger en flexibeler. Zo wordt de eis van een minimum startkapitaal van 18 duizend euro afgeschaft.

De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie en staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken. De vereenvoudiging van het BV-recht levert het bedrijfsleven veel voordelen op. Zo krijgen ondernemers meer vrijheid bij de inrichting van kleinere ondernemingen, joint ventures en concerns, waardoor zij beter en sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt en hun concurrentiepositie kunnen versterken.

Lees het gehele artikel.

Inbrekers profiteren van rookbeleid bedrijven

Inbrekers zijn blij met het rookontmoedigingsbeleid in Nederland. Werknemers die buiten gaan staan roken, laten vaak de achterdeur of nooduitgang openstaan.

Het beveiligingsbedrijf Securitas noemt in de Telegraaf het buiten roken zelfs als belangrijkste zwakke schakel in het beveiligingsbeleid van bedrijven.

Lees het gehele artikel.

Managementjargon komt personeel neus uit

Werknemers hebben het helemaal gehad met managersgebrabbel als 'helicopter view', 'kennisoverdracht', 'het wiel opnieuw uitvinden' en 'laaghangende appels plukken'.

Dat constateert Investors in People na onderzoek. Volgens het Britse instituut Investors in People noemt 54 procent van de Britse werknemers het gebruik van managementjargon een probleem op hun werk.

Lees het gehele artikel.

Privé webmail van personeel is gevaar voor de zaak

Bedrijven moeten toegang tot persoonlijke webmail op de werkvloer verbieden. Dat zegt Mitchel Ashley, technisch directeur van software-beveiligingsbedrijf Symantec. De risico's zijn veel te groot.

Onderzoek van Symantec wijst uit dat bijna de helft van alle werknemers onbeperkt toegang heeft tot hun persoonlijke webmail op het werk, zo meldt security.nl.

Lees het gehele artikel.

LB-IB: privégebruik auto en accessoireregeling

De minister van Financiën heeft het volgende besloten.

Dit besluit bevat een goedkeuring voor inhoudingsplichtigen voor de loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage Zvw, en voor ondernemers voor de inkomstenbelasting. Zij kunnen met terugwerkende kracht tot 1 juli 2006 rekening houden met de gevolgen van een wijziging in de Wet BPM voor wat betreft accessoires. Dit geldt voor auto’s die op of na die datum worden te naamgesteld.

Lees het gehele artikel.

Fiscus straft contant betalen bij de pomp af

Wie met de auto van de zaak tankt en contant betaalt, kan fluiten naar de BTW-teruggave. De Belastingdienst stelt dat bij contante betalingen de werkgever niet meer traceerbaar is.

Dit concludeert de landelijke advies- en accountantsorganisatie Accon avm op basis van boekenonderzoek. Om te voorkomen dat medewerkers of ondernemingen schade lijden, adviseert Accon avm met klem om voortaan alleen nog maar bij de benzinepomp te betalen met (zakelijke) pinpas, tankpas of creditcard.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.