U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    17 Juli 2006 / Jaargang 2 - nummer 26

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Inwisselen guldenmunten alleen nog dit jaar
- Digitale nota voor bedrijven in aantocht
- Microsoft stopt met werk voor Windows 98
- 'UWV': Premies drastisch omlaag
- Veel diefstal bij bedrijven door eigen personeel
- Vertrekkend personeel kost bakken met geld
- Arbeidsinspectie controleert vakantiewerk en bijbaantjes
- Links - volg deze link

Inwisselen guldenmunten alleen nog dit jaar

Alleen nog dit jaar kunnen particulieren hun guldenmunten inwisselen. Tot en met vrijdag 29 december 2006 kunnen ze hiervoor terecht bij de agentschappen van de Nederlandsche Bank in Amsterdam, Eindhoven, Hoogeveen en Wassenaar. Vanaf maandag 2 oktober tot en met zaterdag 30 december kan dit ook bij alle postkantoren.

Lees het gehele artikel.

Digitale nota voor bedrijven in aantocht

Bedrijven kunnen internetbankierende klanten binnen afzienbare tijd digitale nota's gaan sturen. De klanten bekijken ze in hun vertrouwde internetbankieromgeving bekijken en betalen. ABN AMRO, Postbank en Rabobank hebben gezamenlijk de Standaard Digitale Nota versie 1.0 ontwikkeld.

Lees het gehele artikel.

Microsoft stopt met werk voor Windows 98

Microsoft stopt de activiteiten voor zijn besturingssysteem Windows 98. Het Amerikaanse softwareconcern brengt vanaf dinsdag geen updates voor Windows 98 meer uit en roept de naar schatting 70 miljoen gebruikers wereldwijd op over te stappen op een nieuw besturingssysteem.

Lees het gehele artikel.

'UWV': Premies drastisch omlaag

De premies voor de WW en de WIA, de nieuwe WAO, kunnen volgend jaar omlaag. Dat heeft het UWV vrijdag gezegd. Met meer dan een halvering kan volgens de uitkeringsinstantie met name de WW-premie flink lager.

Ondanks een daling van de fondsen waaruit de uitkeringen worden betaald, zijn de reserves volgens het UWV nog steeds groot. Het totale vermogen van de fondsen neemt dit jaar met 400 miljoen euro af. Eind 2005 zat er nog 10,4 miljard euro in kas.

Lees het gehele artikel.

Veel diefstal bij bedrijven door eigen personeel

Twee op de tien bedrijven hebben minstens één keer per jaar te maken met werknemers die een overtreding of misdrijf begaan. Diefstal van bedrijfseigendommen komt het meest voor, gevolgd door alcoholmisbruik.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 297 directeuren dat Interview NSS heeft uitgevoerd in opdracht van Nova, het Financieele Dagblad en Nivra-Nyenrode.

Lees het gehele artikel.

Vertrekkend personeel kost bakken met geld

De kosten die gemoeid zijn bij het vertrek van een personeelslid, worden danig onderschat volgens het centrum voor management en innovatie in Nijmegen. Het centrum rekent voor dat het vertrek van een accountmanager bij een uitzendbureau bijvoorbeeld al snel 210.000 euro kan kosten.

Het verlies wordt onder meer veroorzaakt door de daling van productiviteit vanaf het moment van opzeggen en het inzetten van een extra freelancer om de werkdruk op te vangen. Ook kostenposten als adverteren en werving -en selectiekosten lopen vaak meer op dan verwacht.

Lees het gehele artikel.

Arbeidsinspectie controleert vakantiewerk en bijbaantjes

De Arbeidsinspectie controleert deze zomermaanden of vakantiekrachten hun werk op een veilige en gezonde manier kunnen doen. Ook hun werktijden worden onder de loep genomen. De dienst inspecteert vooral in de sectoren waar traditioneel veel vakantiewerk wordt gedaan, zoals de land- en tuinbouw, de horeca, de recreatie en de detailhandel. Verder bezoekt de Arbeidsinspectie zorginstellingen: verpleeghuizen, thuiszorg en gehandicaptenzorg.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.