U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    19 Maart 2007 / Jaargang 3 - nummer 6

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Flitsauto's controleren privégebruik auto van de zaak
- Aardige manager niet altijd de beste
- Nieuwe internetbank mikt op MKB'er
- Gemiddelde website zo lek als een mandje
- MKB laat berg WGA-premie liggen
- Korting verzekering bij bezit TomTom
- Meer herbeoordeelde WAO'ers weer aan het werk
- Links - volg deze link

Flitsauto's controleren privégebruik auto van de zaak

De Belastingdienst houdt vanaf medio februari door het hele land mobiele controleacties op onterecht privégebruik van auto’s van de zaak. Doelgroep van de actie zijn werknemers die bij de Belastingdienst aangegeven hebben dat zij minder dan 500 kilometer per jaar gebruik maken van een auto van de zaak, maar deze grens – ondanks een schriftelijke verklaring - toch overschrijden.

Lees het gehele artikel.

Aardige manager niet altijd de beste

Te veel tijd besteden aan populair willen worden bij het personeel kan voor managers slecht uitpakken. Managers die te veel bezig zijn met het opbouwen van een band met hun team, brengen de productiviteit en prestaties namelijk in gevaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group. Hay Group onderzocht de waarden van de leidinggevenden en de invloed daarvan op de teamprestaties bij twintig managementteams van Fortune 500 bedrijven.

Lees het gehele artikel.

Nieuwe internetbank mikt op MKB'er

Rabobank heeft een internetbank opgezet, waar ondernemers zelfstandig hun financiële zaken kunnen beheren, zonder tussenkomst van een bankmedewerker. Ondernemers kunnen bij de internetbank zelfstandig leningen afsluiten en bankpassen activeren, maar ook bijvoorbeeld bankgaranties regelen.

Lees het gehele artikel.

Gemiddelde website zo lek als een mandje

Van de niet-commerciële en zakelijke websites bevat 70 procent een lek. Dat maakt de sites kwetsbaar voor hackers. Gemiddeld telt een website 66 beveiligingsfouten.

Die conclusie trekt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Acunetix na het scannen van 3200 websites.

Lees het gehele artikel.

MKB laat berg WGA-premie liggen

Mkb-bedrijven met meer dan vijf werknemers kunnen gezamenlijk 200 miljoen per jaar besparen door hun WGA risico over te hevelen van het UWV naar particuliere verzekeraars. Tot nu toe heeft nog geen 10 procent van de in aanmerking komende bedrijven deze kans gegrepen.

Het voordeel wordt straks nog groter nu in het regeerakkoord staat dat de WGA op termijn volledig geprivatiseerd zal worden.
Particuliere verzekeraars rekenen vaak een aanzienlijk lagere premie dan het UWV. Ook zal een verzekeraar sneller werken aan een eventuele arbeidsreïntegratie. Het UWV onderneemt pas actie als een arbeidsongeschikte daar als zodanig wordt gekwalificeerd.

Lees het gehele artikel.

Korting verzekering bij bezit TomTom

Delta-Lloyd gaat TomTom-bezitters 10 procent korting geven op de premie van een autoverzekering. Automobilisten die een navigatiesysteem gebruiken, rijden namelijk veiliger. Bestuurders van leaseauto's zonder navigatiesysteem claimen 12 procent meer schades en 5 procent meer schadekosten.

Lees het gehele artikel.

Meer herbeoordeelde WAO'ers weer aan het werk

Een op de drie herbeoordeelde WAO-ers die niet werkten tijdens de herbeoordeling, werkt binnen anderhalf jaar. Dit is meer dan uit een eerdere meting bleek; vier maanden na de herbeoordeling was 11 procent weer aan het werk. In totaal werkt anderhalf jaar na de herbeoordeling meer dan de helft van de herbeoordeelde WAO-ers. Dit schrijft demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert hiermee op twee onderzoeken naar de positie van herbeoordeelden op de arbeidsmarkt en hun inkomenspositie. Ook gaat het beter met de zorgvuldigheid van de uitvoering van de herbeoordelingen. Wel zijn er op beide terreinen nog verbeteringen nodig en mogelijk.

Voor werkgevers zijn er tal van aantrekkelijke voorwaarden om WAO'ers aan te nemen, volg de onderstaande link naar het volledige artikel op de site en klik dan op de link naar UWV.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.