U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    22 Januari 2007 / Jaargang 3 - nummer 2

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Tarief aanmerkelijk belang omlaag
- Personeel paaien met auto is passé
- Onderzoek naar 'weeffout' Arbowet
- PC-werk zonder muis veel efficiënter
- PDF openen in browser gevaarlijk
- Veel failliete bedrijven gered
- Anti-RSI-software grote flop
- Links - volg deze link

Tarief aanmerkelijk belang omlaag

Voor 2007 is de belasting op inkomsten uit aanmerkelijk belang verlaagd van 25 procent naar 22 procent voor de eerste 250.000 euro. De voorlopige aanslagen 2007 zijn echter nog op het oude tarief gebaseerd.

De Belastingdienst houdt bij het berekenen van de voorlopige aanslagen zoveel mogelijk rekening met gewijzigde tarieven voor 2007. Met het verlaagde tarief voor inkomsten uit aanmerkelijk belang is echter nog geen rekening gehouden.

Lees het gehele artikel.

Personeel paaien met auto is passé

In de krappe arbeidsmarkt besparen werkgevers kosten noch moeite om nieuw personeel te werven. Maar werknemers vallen niet meer voor auto's. De echte uitdaging is werknemers te houden die binnen zijn.

Dit blijkt uit het onderzoek Boeien & Binden van onderzoeksbureau Interview NSS in opdracht van Tempo-Team.

Lees het gehele artikel.

Onderzoek naar 'weeffout' Arbowet

Staatssecretaris Henk van Hoof buigt zich over de aansprakelijkheid voor (on)veilige werkomstandigheden als een bedrijf werkt met onderaannemers. Volgens CDA, PvdA en SP kunnen werkgevers nu door een weeffout in de nieuwe Arbowet hun verantwoordelijkheid ontlopen door klussen uit te besteden.

Een woordvoerster van Van Hoof zei woensdag dat het gaat om een ingewikkelde kwestie, maar dat de staatssecretaris er wel naar zal kijken. De weeffout in de Arbowet kwam eerder deze week aan het licht in een tv-uitzending van Netwerk over het betonbedrijf Westo. Dat schuift de verantwoordelijkheid voor een dodelijk ongeval met een Poolse werknemer door naar een Poolse onderaannemer.

Lees het gehele artikel.

PC-werk zonder muis veel efficiënter

Vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig een muis bij het werken op een pc. Computeren zonder muis is echter veel beter voor de gezondheid en bovendien veel sneller, blijkt uit nieuw onderzoek.

Het gebruik van de muis leidt bij veel mensen tot klachten van rsi. 'Als pc-gebruikers meer werken via het toetsenbord zullen ze hoogstwaarschijnlijk minder klachten krijgen aan hun schouders en armen', vertelt Tilbert Schulte. Hij laat in zijn boek 'Sneller met het toetsenbord' zien hoe simpel het werkt.

Lees het gehele artikel.

PDF openen in browser gevaarlijk

Aan het bekijken van PDF-bestanden in Internet Explorer of Firefox kleeft een groot risico. Hackers kunnen ervoor zorgen dat de computer niet alleen de PDF opent, maar tegelijkertijd een andere opdracht uitvoert.

De inbreker kan zo bepalen wat hij de pc van zijn slachtoffer wil laten doen. Zo zou hij de beschikking kunnen krijgen over alle informatie die op de computer is opgeslagen.

Lees het gehele artikel.

Veel failliete bedrijven gered

Steeds meer bedrijven slagen er door de aantrekkende economie in een succesvolle doorstart te maken na een faillissement. Zeven ondernemingen van de tien grootste faillissementen zijn vorig jaar deels of geheel voortgezet.

Door de doorstart zijn 1800 van de 2800 banen behouden gebleven. dat blijkt woensdag uit onderzoek van de Volkskrant. Het gunstige economische klimaat vergroot de kansen op een succesvolle doorstart, zegt curator Ernst Butterman in het dagblad.

Lees het gehele artikel.

Anti-RSI-software grote flop

De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen rsi kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt. Volgens onderzoeker dr. Harm Slijper van het Erasmus MC zijn ze nutteloos en zelfs contraproductief.

Dat meldt het NRC Handelsblad.'Niets is erger dan niet te mogen werken, wanneer je wél wil. Daar raak je gestresst van', zegt Slijper.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.