U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    24 April 2006 / Jaargang 2 - nummer 14

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Minder regels in nieuwe arbeidstijdenwet
- MKB-bedrijven weten te weinig van ICT
- Levensloop voor zelfstandigen onzeker
- Lenovo start in Nederland op zakelijke markt
- Werknemers werken harder na bedrijfsopleiding
- WW-premie volgend jaar omlaag
- Vestigingswet wordt afgeschaft
- Links - volg deze link

Minder regels in nieuwe arbeidstijdenwet

Er gaan minder regels gelden voor het maximale aantal uren dat iemand mag werken en voor nachtarbeid. Verder verdwijnen de aparte regels voor overwerk uit de wet en worden afspraken over pauzes een zaak van werkgevers en werknemers. Deze voorstellen staan in het Wetsvoorstel vereenvoudiging arbeidstijdenwet van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat in de Tweede Kamer is ingediend.

Lees het gehele artikel.

MKB-bedrijven weten te weinig van ICT

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland is onvoldoende op de hoogte van ict-toepassingen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS/NIPO en TNO dat in opdracht van MKB Nederland en KPN is uitgevoerd onder 350 bedrijven.

Dit meldt Webwereld. Zeker driekwart van de bedrijven uit de mkb-sector, ongeveer een half miljoen ondernemingen, zegt niet of beperkt op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die ict biedt.

Lees het gehele artikel.

Levensloop voor zelfstandigen onzeker

Of straks ook zelfstandigen verlof kunnen sparen via de nieuwe levensloopregeling lijkt ondanks een ruime meerderheid in de Tweede Kamer onzeker geworden.

Minister De Geus van Sociale Zaken zei woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer dat 'zeer veel gemoeid' is met de uitkomsten van een onderzoek, waaruit moet blijken of deze ondernemers wel interesse hebben in de verlofspaarregeling.

Lees het gehele artikel.

Lenovo start in Nederland op zakelijke markt

De Chinese computerfabrikant Lenovo gaat in Nederland agressiever concurreren met bedrijven als Dell en Hewlett-Packard. De IBM-computerdivisie die vorig jaar in Chinese handen kwam, hoopt ook bij zelfstandige ondernemers voet aan de grond te krijgen.

'We kunnen nu competitiever werken door lagere kosten', aldus voormalig IBM-directeur Hans van den Broek. Sinds 1 augustus is Van den Broek de baas over de activiteiten van Lenovo in Nederland en België.

Lees het gehele artikel.

Werknemers werken harder na bedrijfsopleiding

Bij bedrijven die hun personeel opleidingen laten volgen, stijgt de arbeidsproductiviteit. Dit blijkt uit onderzoek van EIM bij tweeduizend bedrijven.

'Veel ondernemers denken dat bedrijfsopleidingen nergens toe dienen. Dat als je je personeel opleidingen laat volgen, er helemaal geen effect is', zegt onderzoeker Jan de Kok in Het Financieele Dagblad. 'Zij geloven dat je productiviteit stijgt door het opbouwen van ervaring, door al doende te leren. Maar ons onderzoek weerlegt deze mening. Er is een positieve invloed van bedrijfsopleidingen op de arbeidsproductiviteit. Voorzover we weten, is dit nog niet eerder aangetoond.'

Lees het gehele artikel.

WW-premie volgend jaar omlaag

Het kabinet zal volgend jaar waarschijnlijk een half miljard uittrekken om de WW-premie te verlagen. Ook komt er 250 miljoen beschikbaar voor kinderopvang en kinderbijslag.

Volgens ingewijden zullen deze voorstellen vrijdag in de ministerraad worden besproken. In totaal is voor volgend jaar ruim een miljard beschikbaar voor lastenverlichting.

Lees het gehele artikel.

Vestigingswet wordt afgeschaft

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken mee ingestemd om de Vestigingswet in te trekken. Reden hiervoor is dat de Vestigingswet geen rol meer speelt in economische ordeningswetgeving. Het biedt geen waarborg voor kwaliteit van ondernemerschap, maar belemmert wel de toetreding van startende ondernemers.
De Vestigingswet was de afgelopen jaren al sterk afgeslankt. Zo bevat de huidige Vestigingswet slechts eisen over veiligheids- gezondheids- en milieuaspecten in een beperkt aantal sectoren, zoals bouw-, installatie- en levensmiddelenbedrijven.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.