U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    27 Februari 2006 / Jaargang 2 - nummer 7

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Levensloopregeling loopt uit op flop
- Accu laptop eerder leeg door fout Windows
- Bedrijven mogen later aangifte loonheffing doen
- 'Mentale röntgenfoto' voorspelt burn-out
- Drie van de tien werkgevers vindt geen personeel
- E-mail leidt tot misverstanden
- Complete PC meenemen op een stick
- Links - volg deze link

Levensloopregeling loopt uit op flop

Het animo om deel te nemen aan de levensloopregeling is vooralsnog niet groot. Tot dusver heeft nog geen 10 procent van de werknemers gereageerd op de via hun werkgever verstuurde aanbiedingen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het blad AssurantieMagazine onder de belangrijkste aanbieders van levensloopproducten, zoals ABN Amro, Aegon en Delta Lloyd.

Lees het gehele artikel.

Accu laptop eerder leeg door fout Windows

Een usb-stick in een notebook steken, kan de accuduur tot 30 procent verkorten. De oorzaak is een fout in een stuurprogramma van Windows XP SP2. Microsoft is niet van plan om het probleem op korte termijn te verhelpen.

Lees het gehele artikel.

Bedrijven mogen later aangifte loonheffing doen

Ondernemers kunnen hun aangifte loonheffing van januari tot en met 31 maart naar de belastingdienst sturen. Dit had eigenlijk voor 28 februari moeten gebeuren, maar de fiscus heeft de deadline verschoven. De betaling moet voor 28 februari plaatsvinden.

Lees het gehele artikel.

'Mentale röntgenfoto' voorspelt burn-out

Het Hoofddorpse bedrijf Cheprion heeft een simpele methode ontwikkeld om stress bij werknemers te meten. Na anderhalf uur met een elektrode om de vinger en een band om de ribben heeft de werknemer bovendien een burn-out-prognose.

Bij deze zogenaamde biofeedback-methode worden de ademhaling, hartfrequentie en hersengolven van de proefpersoon gemeten.

Lees het gehele artikel.

Drie van de tien werkgevers vindt geen personeel

Drie op de tien werkgevers in Nederland hebben moeite met het invullen van vacatures. Wereldwijd heeft 40 procent van de werkgevers problemen met het vinden van geschikte werknemers.

Het blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek door uitzendconcern Manpower onder bijna 33.000 werkgevers in 23 landen en regio's. In ons land zet de schaarste op bepaalde functies door, volgens directeur H. Leentjes van Manpower Nederland.

Lees het gehele artikel.

E-mail leidt tot misverstanden

De ontvanger van e-mail interpreteert deze vaak anders dan de verzender. Een ironische of sarcastische opmerking schiet zijn doel vaak volledig voorbij. Met pijnlijke miscommunicatie als gevolg.

Deze conclusie trekken Justin Kruger en Nicholas Epley in een artikel dat gepubliceerd is in de 'Journal of Personality and Social Psychology'. Dit schrijft Tweakers.net.

Lees het gehele artikel.

Complete PC meenemen op een stick

Werken op een vreemde pc is vervelend. De gebruiker mist zijn voorkeursinstellingen en favoriete programma's. Dat hoeft niet meer. Hij neemt ze mee op een U3 Smart Drive, stopt deze in een willekeurige pc en plop, daar verschijnt zijn vertrouwde bureaublad.

Dit schrijft de Financial Times. Een U3 Smart Drive ziet er niet anders uit dan een gewone usb-stick. Het enige onderscheid is een klein U3 logo. U3 is de naam van het besturingsysteem op de geheugenstick.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow?

Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

 

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.