U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    27 Maart 2006 / Jaargang 2 - nummer 10

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Fiscus blundert met aangiften loonheffing
- Digitaal factureren levert fikse besparing op
- Zorgkosten zelfstandige en dga rijzen de pan uit
- Werknemer vindt auto van de zaak niet belangrijk
- MKB dupe van dumping grote bedrijven
- Beste werknemer is een pietje precies
- Overheid pakt fraude in bouw aan
- Links - volg deze link

Fiscus blundert met aangiften loonheffing

Een netwerkbeheerder van de Belastingdienst heeft tussen de 35.000 en 100.000 elektronische aangiften van bedrijven gewist.

Het gaat om aangiften voor de loonheffing, die ondernemingen sinds 1 januari iedere maand verplicht digitaal moeten aanleveren. Het is nog niet duidelijk hoeveel aangiften precies zijn vernietigd, schrijft De Telegraaf.

Lees het gehele artikel.

Digitaal factureren levert fikse besparing op

Het Nederlandse bedrijfsleven kan jaarlijks minimaal 150 miljoen euro besparen door digitale in plaats van papieren facturen te versturen. Het ontvangen en versturen van rekeningen gebeurt nog steeds massaal per post.

Dit stelt softwareleverancier IBS die honderd middelgrote ondernemingen heeft onderzocht. 'De moderne digitale snelweg verliest het op alle fronten van de traditionele postkoets', zegt productmanager Arjan Nijdam in De Telegraaf.

Lees het gehele artikel.

Zorgkosten zelfstandige en dga rijzen de pan uit

Zelfstandige ondernemers en directeurgrootaandeelhouders met een inkomen tussen de 25.000 en 50.000 euro moeten in vergelijking met vorig jaar een keer zoveel en soms zelfs twee tot drie keer zoveel betalen voor een particuliere verzekering.

Lees het gehele artikel.

Werknemer vindt auto van de zaak niet belangrijk

Werknemers vinden een goede spaarregeling of vergoeding van de opleidingskosten belangrijke arbeidsvoorwaarden. Aan een auto van de zaak hechten de meeste Nederlanders niet veel waarde.

Dat blijkt uit onderzoek dat Centraal Beheer Achmea uitvoerde naar de vraag aan welke arbeidsvoorwaarden werknemers het belangrijkst vinden.

Lees het gehele artikel.

MKB dupe van dumping grote bedrijven

Prijsdumping treft bijna alle sectoren van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Meer dan één op de drie bedrijven heeft last van deze praktijk.

Dit blijkt uit onderzoek van De Zaak in samenwerking met marktonderzoeksbureau De Vos & Jansen. Van de ruim tweehonderd ondervraagde ondernemers zegt 35 procent last te ondervinden van prijsdumping door grote bedrijven. 'In mijn branche is het zo dat de grote bedrijven de kleinere uit de weg willen ruimen,' vat één van de ondervraagden zijn situatie samen.

Lees het gehele artikel.

Beste werknemer is een pietje precies

Werknemers die systematisch werken en zich aan een duidelijke planning houden, kortom de pietjes precies, zijn de beste teamplayers. Dat concludeert Miranda Peeters in haar proefschrift, dat zij vandaag aan de Technische Universiteit Eindhoven verdedigt.

Peeters onderzocht hoe een team het beste kan worden samengesteld. Zij kwam erachter dat hoe meer pietjes precies er in een team zitten, hoe beter de resultaten zijn.

Lees het gehele artikel.

Overheid pakt fraude in bouw aan

Overheidsdiensten gaan de komende maanden samen de bouwsector in het noorden van het land controleren op diverse vormen van fraude. Het Bouwinterventieteam (BIT) spoort illegale arbeid op, ontduiking van belasting en premies en fraude met uitkeringen. Ook illegale huisvesting wordt aangepakt.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.