U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    27 November 2006 / Jaargang 2 - nummer 42

Deze week in de Nieuwsbrief:

- MKB'ers stellen weinig eisen aan bank
- Groeifaciliteit voor snelgroeiende bedrijven opengesteld
- Wifi-lek in laptops Dell, HP en Gateway
- Ondernemers kunnen flink besparen op energie
- Grenzen dicht voor werknemers Bulgarije en Roemenië
- Werkgevers kunnen niet meer WAO-eigenrisicodragen
- Ondernemers betalen fiscus onnodig vroeg
- Links - volg deze link

MKB'ers stellen weinig eisen aan bank

Ondernemers zijn snel tevreden als het om kredietverstrekking gaat. Dit terwijl de meeste van hen het gevoel hebben dat hun bank voor hen niet het onderste uit de kan haalt.

Dit blijkt uit een onderzoek van Credion onder ruim zevenhonderd ondernemers. De meeste ondernemers hebben bij een kredietaanvraag echter niet het gevoel dat hun bank voor hen het onderste uit de kan haalt. Desondanks geven zij hun bank toch een dikke voldoende.

Lees het gehele artikel.

Groeifaciliteit voor snelgroeiende bedrijven opengesteld

Banken en participatiemaatschappijen kunnen vanaf heden een garantieovereenkomst voor de Groeifaciliteit aanvragen.

Deze regeling, die op 23 november in de Staatscourant is gepubliceerd, stimuleert banken en participatiemaatschappijen om aandelenkapitaal en achtergestelde leningen aan het MKB te verstrekken. Met de Groeifaciliteit wil staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken financieringsknelpunten voor snelgroeiende bedrijven wegnemen.
`Snelle groeiers zijn van vitaal belang voor de economie, omdat juist zij een grote bijdrage aan economische groei en werkgelegenheid leveren´, aldus Van Gennip.

Lees het gehele artikel.

Wifi-lek in laptops Dell, HP en Gateway

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen voor een 'ernstig lek' in een wifi-driver. Deze is geïnstalleerd op nieuwe laptops van onder meer Dell, HP, Gateway en Emachines. Ook de draadloze netwerkkaarten van Linksys en Zonet zijn kwetsbaar.

Wifi is een draadloze verbinding die veel op laptops wordt gebruikt. Het lek zit in de zogeheten Broadcom-driver, die is geïnstalleerd op genoemde laptops. Dit meldt Webwereld naar aanleiding van een waarschuwing van onderzoekers van het Zeroday Emergency Response Team (ZERT).

Lees het gehele artikel.

Ondernemers kunnen flink besparen op energie

Kleine ondernemers kunnen fors besparen op hun energieverbruik zonder dat hen dat per saldo geld kost. 'Met rendabele besparingsmaatregelen kan door deze groep nog zo'n 10 procent van het totale energieverbruik in ons land worden bespaard', aldus de Energieraad.

De Energieraad tekent daarbij wel aan dat de groep van kleine en middelgrote verbruikers nogal uiteenloopt en dat 'maatwerk' nodig is om dit resultaat te behalen. In het rapport 'Een graadje slimmer' doet de raad daarvoor aanbevelingen. Ook huishoudens en de overheid kunnen flink besparen op hun uitgaven aan energie.

Lees het gehele artikel.

Grenzen dicht voor werknemers Bulgarije en Roemenië

Nederland voert geen vrij verkeer van werknemers in met Bulgarije en Roemenië op het moment dat deze landen op 1 januari 2007 toetreden tot de Europese Unie. Dat betekent dat werkgevers een tewerkstellingsvergunning moeten blijven aanvragen als ze volgend jaar werknemers uit deze landen willen aannemen. Die vergunning zal pas worden afgegeven wanneer in Nederland of de andere EU-lidstaten geen werknemers beschikbaar zijn én wanneer de werkgever voldoende arbeidsvoorwaarden en huisvesting biedt. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees het gehele artikel.

Werkgevers kunnen niet meer WAO-eigenrisicodragen

Werkgevers kunnen er niet meer voor kiezen de kosten van lopende WAO-uitkeringen van hun werknemers zelf te gaan betalen. Op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de ministerraad hiermee ingestemd. De maatregel geldt met onmiddellijke ingang. Aanvragen die vanaf vandaag worden ingediend, worden afgewezen. Voor werkgevers die al zelf het WAO-risico dragen (‘eigenrisicodragers’) verandert er niets.

Lees het gehele artikel.

Ondernemers betalen fiscus onnodig vroeg

De Belastingdienst is verbaasd over het tijdstip waarop veel bedrijven geld overmaken. De bedragen komen soms wel twee weken te vroeg binnen bij de fiscus. Ondernemers missen hierdoor rente-inkomsten.

'Ik sprak laatst iemand van de Belastingdienst en die vertelde me dat ze daar verbaasd waren over hoeveel bedrijven daar soms wel twee weken te vroeg betalen.', vertelt Jaap Ringnalda van bedrijfsadviseur Orchard Finance. 'Of het nu gaat om loonheffingen, btw of vennootschapsbelasting: het algemene betaalmoment is heel vroeg. En de rente die dat oplevert, stroomt niet in de portemonnee van de ondernemer. De rijksoverheid vaart er wel bij.'

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.