U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    3 Juli 2006 / Jaargang 2 - nummer 24

Deze week in de Nieuwsbrief:

- MKB leent goedkoper door nieuwe regels
- Fiscus coulant bij eerstedagsmelding
- Financieel voordeel ouders nieuwe kinderopvang
- GSM vergroot kans op dodelijke blikseminslag
- Platte bedrijven leveren meer op
- Eerste Kamer stemt in met wijziging WW-wet
- Oude software schadelijker dan nieuw virus
- Links - volg deze link

MKB leent goedkoper door nieuwe regels

De invoering van Basel II is positief voor de kredietverlening aan middelgrote ondernemingen in Nederland. Onderzoek toont aan dat de overgrote meerderheid van deze bedrijven vanaf 2007 minder rente hoeven te betalen.

Lees het gehele artikel.

Fiscus coulant bij eerstedagsmelding

Staatssecretaris Wijn van Financiën heeft laten weten dat de Belastingdienst coulant zal optreden als bedrijven fouten maken met de zogeheten eerstedagsmelding voor nieuwe werknemers. De bewindsman deed deze toezegging in de Tweede Kamer.

Lees het gehele artikel.

Financieel voordeel ouders nieuwe kinderopvang

Als de werkgeversbijdrage kinderopvang per 1 januari 2007 verplicht wordt kunnen ouders er zeker van zijn dat ze voldoende tegemoetkoming krijgen in hun kosten. Dat voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro's per maand. Dat zei minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op een bijeenkomst van SKON Kinderopvang in Den Haag.

Lees het gehele artikel.

GSM vergroot kans op dodelijke blikseminslag

De kans op een dodelijke afloop van een blikseminslag neemt toe wanneer de getroffene een mobiele telefoon tegen zijn oor hield. Dit schrijven Engelse artsen in een brief aan de British Medical Journal.

Normaal gesproken zorgt de huid ervoor dat de elektriciteit zich over het hele lichaam verdeelt. Contact tussen de huid en een voorwerp dat metaal bevat, gaat die verspreiding echter tegen. Hierdoor neemt de kans op fatale inwendige verwondingen toe, schrijft Webwereld.

Lees het gehele artikel.

Platte bedrijven leveren meer op

Uitgebreide hiërarchie binnen bedrijven hindert de flexibiliteit en innovatie. Bedrijven met korte lijnen vernieuwen sneller en maken meer winst.

Dit blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Sociale Innovatie. De rentabiliteit van platte bedrijven stijgt met gemiddeld 27 procent, de omzet groeit met 19 procent en de winstgevendheid gaat circa 10 procent omhoog, schrijft managersonline.nl.

Lees het gehele artikel.

Eerste Kamer stemt in met wijziging WW-wet

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel voor modernisering van de WW. Werklozen krijgen minder lang recht op WW en de eerste twee maanden een hogere uitkering. Met de nieuwe WW stelt minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het (snel) vinden van nieuw werk en het voorkomen van werkloosheid centraal. Verder wordt de WW eenvoudiger, dalen de administratieve lasten voor werkgevers en wordt de ontslagpraktijk versoepeld.

Lees het gehele artikel.

Oude software schadelijker dan nieuw virus

Verouderde software vormt een groter gevaar voor een bedrijfsnetwerk dan nieuwe spyware of virussen. Dit stelt beveiligingsbedrijf Bit9 dat een lijst heeft gemaakt van vijftien gedateerde, maar binnen bedrijven nog steeds veel gebruikte, programma's waarin grote lekken zitten.

Bovenaan de lijst van Bit9 (pdf) staan oude versies van Firefox, iTunes, QuickTime, Skype, Adobe Acrobat Reader en Sun Java Runtime Environment, schrijft Security.nl.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.