U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    3 September 2007 / Jaargang 3 - nummer 18

Deze week in de Nieuwsbrief:

- Fiscaal gunstiger tarief voor Blackberry en Smartphone
- Benzine duurder, bijtelling hoger
- Virusscanner AVK als beste getest
- Uitkeringsregeling voor zwangere zelfstandigen
- Privecomputers tasten bedrijfsnetwerk aan
- Werknemers vinden stelen van de baas gewoon
- Positief kritiek geven
- Links - volg deze link

Fiscaal gunstiger tarief voor Blackberry en Smartphone

De smartphone en blackberry kunnen onbelast door werkgevers worden verstrekt aan werknemers als deze meer dan 10% zakelijk worden gebruikt. Dit is in een beleidsbesluit verduidelijkt door staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën). Hij gaf deze verduidelijking naar aanleiding van vragen over de interpretatie van de geldende regeling van het bedrijfsleven.

Lees het gehele artikel.

Benzine duurder, bijtelling hoger

De kosten voor automobilisten gaan volgend jaar omhoog. De fiscale bijtelling voor de auto van de zaak stijgt van 22 naar 25 procent en de accijns op een liter benzine gaat een cent omhoog. Deze maatregelen in de begroting voor 2008 waar donderdag een akkoord over werd bereikt, worden officieel op Prinsjesdag bekend gemaakt.

Lees het gehele artikel.

Virusscanner AVK als beste getest

G Data's AntiVirusKit 2007 (AVK) is de beste virusscanner van dit moment. De Duitse virusscanner wist maar liefst 99,88 procent van de 874.822 virussen te herkennen.

Lees het gehele artikel.

Uitkeringsregeling voor zwangere zelfstandigen

Het kabinet komt met een publieke uitkeringsregeling voor zwangerschaps- en bevallingsverlof voor zelfstandigen. Vrouwelijke zelfstandigen krijgen 16 weken recht op een uitkering. De hoogte van de uitkering hangt af van de inkomsten van de zelfstandige in het voorafgaande jaar en bedraagt maximaal het wettelijk minimumloon (1317 euro bruto per maand). De regeling wordt uit algemene middelen betaald. Vrouwelijke zelfstandigen hoeven dus geen aparte premie te betalen. Dit schrijven minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van der Hoeven van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees het gehele artikel.

Privecomputers tasten bedrijfsnetwerk aan

Privé-computers en –laptops die werknemers gebruiken voor (thuis)werk maken veel bedrijfsnetwerken onveilig, aldus onderzoeksbureau Gartner. Ook het consumentgestuurde Web 2.0 kan de veiligheid van bedrijven aantasten.

Dit schrijft Automatisering Gids. De privé-computers kunnen het bedrijfsnetwerk aantasten en het netwerk kan minder goed werken door verschillende besturingssystemen. Ook het steeds meer outsourcen zorgt ervoor dat meer verschillende systemen samenkomen.

Lees het gehele artikel.

Werknemers vinden stelen van de baas gewoon

Kopieerpapier, pennen, paperclips, cadeaubonnen, laptops en serviesgoed verdwijnen vaak in zakken en tassen van werknemers. Vrachtwagenchauffeurs tappen op grote schaal diesel af uit de brandstoftank van hun trucks om deze door te verkopen.

Meer dan de helft van de werknemers declareert bovendien wel eens te veel zakelijke kilometers. Dit blijkt uit onderzoek van Management Team.

Lees het gehele artikel.

Positief kritiek geven

Commentaar geven is gemakkelijk, goed kritiek geven een kunst. Zes tips om opbouwend en constructief te zijn.

Lees het gehele artikel.

Wilt u meer weten over het verhogen van uw winst en uw cashflow? Neem dan contact op met Regicon; E-mail.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.