U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    12 Juni 2006 / Jaargang 2 - nummer 21

Regiconsult - Gezond verstand levert geld op!

De dagelijkse gang van zaken betreft veelal de operationele kant van de onderneming en slokt grote hoeveelheden tijd en energie op. Als het echter eenmaal werkt, dan pluk je daar ook de vruchten van in de zin van winst. Maar op welk punt is een ondernemer nu tevreden, want de drang naar perfectie staat op de loer. Indien we ook hier stomweg de 80-20-regel hanteren, zou je grofweg kunnen veronderstellen dat de laatste 20% op weg naar 100% perfectie, 80% energie en middelen kosten. De eerste vraag die dan rijst, is of dit wel de moeite waard is? De tweede vraag die veelal vergeten wordt, is of we dan geen andere zaken laten liggen, die eigenlijk ook erg belangrijk zijn voor de onderneming en de te behalen winst?

Een simpel antwoord op de eerste vraag is een wedervraag; wat is je strategie? Ben je een EasyJet of een KLM, oftewel ga je helemaal voor full-service voor je klanten of ben je in vergelijking met je concurrentie een hele goedkope? Afhankelijk van het antwoord op die vraag, kun je voor jezelf bepalen wat de aan je strategie gekoppelde doelen zijn. Bij full-service behoor je aan klachtenmeting te doen, hoe weet jezelf anders of je wel full-service bent? Bij lage kosten, behoor je alle onnodige zaken uit je onderneming te elimineren, zodat er geen kosten wegvloeien naar bijzaken die niet bijdragen aan je onderneming. Vervolgens is het zaak dat je gaat vergelijken wat je directe concurrenten doen en dat mogen best toonaangevende ondernemingen zijn, omdat die namelijk leidend zijn in een industrie. Dit soort gegevens is via internet - bijvoorbeeld op de site van de Rabobank - te vinden. Maar ook gesprekken met anderen en waarnemingen kunnen hiertoe bijdragen.

Als laatste stap hierin ga je vergelijken waar je staat ten opzichte van je concurrentie. Op basis van de uitkomsten van een dergelijk onderzoekje kun je dan je plan trekken en vaststellen of je je op dit moment wel moet concentreren op het streven naar perfectie. Nogmaals die laatste 20% kost bijzonder veel tijd, geld en moeite en is het vaak niet waard over het gehele front. Indien het toch nodig is om die 100% perfectie te behalen, doe dat dan in de juiste volgorde. Eerst een perfecte klachtenafhandeling en pas dan zorgen voor 100% perfecte leveringen klinkt niet erg slim, andersom is beter en scheelt veel tijd en geld.

Op andere gebieden valt vaak erg snel veel eer te behalen, denk bijvoorbeeld aan het opnieuw aanvragen van offertes voor verschillende veelgebruikte artikelen of grondstoffen in een onderneming. Verzekeringen en financieringen worden ook redelijk vaak voor zoete koek aangenomen en blijken vaak al jaren tegen de hoofdprijs te worden afgenomen. Ook kantoorartikelenleveranciers, IT-bedrijven, het bouwen en onderhouden van websites en vele andere kosten kunnen vaak aanzienlijk goedkoper dan nu het geval is.

Succes met het gezonde verstand, de strategie en de diverse kostenbesparingen....

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.