U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    15 Mei 2006 / Jaargang 2 - nummer 17

Regiconsult - Zelfstandig financieren?

Je weet wat je wilt en wat je kunt, maar vooral waar je heen wilt. Plannen heb je vele malen aangepast, herzien en verbeterd. Je bent er al wel achter dat je geld nodig hebt om te kunnen beginnen, afhankelijk wat je wilt gaan doen kan dat nogal veel geld zijn. Maar in tijden waarin banken over elkaar vallen met reclames die iedereen moeten overtuigen dat uitgerekend zij degenen zijn die willen, kunnen en durven, maak je daar geen probleem van.......

Totdat je de eerste accountmanager van een bank gesproken hebt. Deze komt ineens met allerlei vragen, waarover ze het in de reclames nooit hebben gehad. Maar commercieel als een accountmanager is, overtuigt hij je ervan dat hij dat appeltje intern wel zal schillen. Het enige dat je hoeft te doen is hem te voorzien van de informatie die hij je vraagt. Ja, ja, grappig genoeg vragen ze nog net niet wat de kleur van je onderbroek is, maar goed je doet het maar omdat je per slot van rekening wel geld nodig hebt. Al gauw merk je dat het bij andere banken niet anders gaat. Nog vreemder wordt het als die aardige accountmanager met nog meer vragen komt en voorzichtig eens laat doorschemeren dat je niet veel kans maakt. Tja, als zelfstandige heb je natuurlijk niet veel zekerheden te bieden aan de bank en daar houden ze wel heel erg veel van.

Omdat je dit traject niet voor niets bent ingestapt, ga je onverdroten verder, omdat je er nu al zoveel tijd in hebt gestoken. Dat doe je uiteraard met een doel en dat te behalen blijkt een behoorlijke opgave. Al je optimistische gedachten en voorspellingen worden genadeloos door de bankvrienden onderuit gesabeld en als het even kan gaat de duim waar je het uitgehaald hebt in dezelfde slag mee. Hiervan geleerd loop je bij een andere bank binnen met beter uitgewerkte plannen en overdreven voorspellingen, die halen ze per slot van rekening toch neer met aanzienlijke percentages.

Nog vreemder wordt het dan als een bank op verhalen die je zelf niet gelooft wel in gaat. De neergesabelde plannen bieden namelijk nu wél ruimte voor de bank. Wees gerust, als je een eigen woning of andere bezittingen hebt, zal de bank deze als zekerheid opeisen. Die dekking vragen ze in elk geval van je.

Het sneue aan dit verhaal - dat ik zelf een aantal malen heb mee mogen maken - is dat we elkaar voor de gek moeten houden om zaken met elkaar te kunnen doen. eigenlijk is dat te gek voor woorden, maar het lijkt erop dat het nou eenmaal niet anders werkt. Dus als je bezig bent met plannen voor een financiering, dik ze rustig aan, een bank brengt ze zelf wel weer naar het niveau wat jij werkelijk dacht te gaan halen. Als je daar je financieringskosten en aflossingen uit kunt voldoen, zitten zowel de bank als jij goed.

Succes met financieren....

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen op al deze vakgebieden?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.