U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    15 Oktober 2007 / Jaargang 3 - nummer 21

Regiconsult - Activity-Based-Costing voor het MKB!

De kunst om te weten waarvoor je kosten maakt is niet gering. Natuurlijk is er de inkoopwaarde van producten die je verkoopt, dat is voor niemand een probleem. Maar de kosten die algemener van aard zijn en toch te relateren zijn aan producten, die zijn in vele gevallen erg interessant.

Stel je voor dat een bedrijf een product A, een product B en een product C heeft. Product A heeft een omvang en een gewicht waar je 'u' tegen zegt en de producten B en C zijn veel kleiner en eveneens veel lichter. Nog steeds niets aan de hand. Maar om product A intern te kunnen verplaatsen is een heftruck nodig. En voor product A is behoorlijk meer stellingruimte nodig gedurende de periode van opslag.

Vaak ziet men dat bedrijven een heftruck en magazijnstellingen als algemene kosten beschouwen. In dit voorbeeld echter zouden de kosten daarvan op een betere wijze verdeeld moeten worden, omdat product A de grootste veroorzaker van die kosten is. Dit kan op vele manieren voorkomen in organisaties, echter doet bijna niemand er iets mee. Indien nu een nieuwe berekening wordt losgelaten op de winstgevendheid van product A, dan zal die aanzienlijk lager zijn door de toerekening van de kosten. Dit systeem doet denken aan de kreet 'de vervuiler betaald'. In dit geval zouden we beter kunnen zeggen, 'de veroorzaker draagt de lasten'.

Een berekening hiervan behoeft in de eerste plaats helemaal niet ingewikkeld te zijn of complex. Het doel is dan ook niets anders dan bewustwording van de kosten en waardoor die veroorzaakt worden. Maar al te vaak hebben bedrijven verkeerde keuzes gemaakt door onwetendheid en dat is niet nodig. Gezond verstand in combinatie met een praktische toepassing van een financiële rekenmethode, levert een helder en betrouwbaar beeld op.

Veel financieel inzicht gewenst.

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2007 Regicon B.V.