U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    20 Augustus 2007 / Jaargang 3 - nummer 17

Regiconsult - Luisteren naar jezelf!

In het dagelijkse bestaan worden we geconfronteerd met de meest uiteenlopende gebeurtenissen. De een brengt ons vreugde, de ander voelt neutraal en de derde maakt ons boos of verdrietig. Denk aan respectievelijk het krijgen van een mooie opdracht, een bevestiging van een ons reeds bekende bestelling en het uitvallen van onze computer op precies het verkeerde moment. Maar er is meer....

Hoe vaak zeggen we niet achteraf tegen onszelf; 'Ik wist dat dit ging gebeuren, ik voelde het gewoon'. Dat is eigenlijk net als de eerste keer dat we iemand leren kennen, het gevoel is goed of niet. Daar zit gewoon niets tussenin. Onze gevoelens en intuïtie zijn er nu eenmaal, maar we doen er zo weinig meer mee in deze tijd. Uitgezonderd de wierook-sessies die we onder de noemer van teambuilding of persoonlijke ontwikkeling volgen. De grap is dat achteraf het effect van dit soort trainingen nagenoeg nihil blijkt te zijn. Verspilde moeite en weggegooid geld dus, maar het kan veel eenvoudiger.

Als we nu eens serieus gaan luisteren naar al die gevoelens en intuïtieve aanwijzingen van ons brein. Dus een gesprek afkappen met iemand die gewoon erg slecht aanvoelt voor je. Je zult zien dat je daardoor tijd en ruimte maakt voor jezelf waardoor je wel tegen iemand aanloopt die klikt. Dat is een ontmoeting waar je wat mee kunt. Evenals dat je intuïtie je in kan geven dat je iets op een andere wijze moet aanpakken, doe dat dan ook! Dergelijke diepe innerlijke gevoelens zijn er niet voor niets. Het probleem in de hedendaagse maatschappij is dan ook dat we denken dat we alleen op basis van kennis en ervaring kunnen handelen en dan bij voorkeur na het volgen van zeer specialistische opleidingen.

Ook worden we van kinds af aan geconditioneerd door onze ouders en de steeds groter wordende groep mensen om ons heen dat bepaalde zaken nu eenmaal niet horen of dat we bepaalde beleefdheidsnormen in acht hebben te nemen. Natuurlijk kun je niet tijdens een galadiner in een spijkerbroek verschijnen en gaan eten als ware het een Bourgondisch avondje. Maar je kunt zeer zeker wel aan iemand vragen stellen die er toe doen in plaats van de overbekende zinloze prietpraat die je maar al te vaak hoort op dergelijke samenkomsten. Dat geldt ook voor de maar al te Nederlandse houding waarbij je vooral niet mag zeggen dat je ergens goed in bent. Met dank aan de Calvinisten vraagt de gemiddelde Nederlander zichzelf dus z'n hele leven af waarom hij zo'n watje is.

Een ander aspect is het luisteren naar jezelf wanneer iets genoeg is. Doorwerken tot je erbij neervalt levert je niets op, maar kost je waarschijnlijk alles wat je tot dan toe hebt opgebouwd. Doe je ding, vergeet niet te genieten van het leven en de mensen om je heen en maak er wat van. En luister bovenal naar je gevoelens en intuïtie.

Veel goede gevoelens gewenst.

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2007 Regicon B.V.