U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    24 Juli 2006 / Jaargang 2 - nummer 27

Regiconsult - Niet leuk resulteert vaak in niet of half doen!

Alle ondernemers kennen het, van die dingen waar je écht geen zin in hebt. Een administratie voeren is eerder lastig en volstrekt overbodig, allerlei nieuwe wetten volgen heeft ook geen zin, want ze veranderen toch zo snel. Dan hebben we het overigens nog niet gehad over de CBS-enquêtes of allerlei andere schijnbaar onzinnige vragenlijsten van onze overheidsvrienden. Ontsla maar eens iemand die vervolgens een WW-uitkering aanvraagt, dan kun je rustig een halve dag met de onverwacht ontvangen 5 kilo papier aan de gang.

Het punt is dat een ondernemer graag doet waar hij of zij goed in is, diensten of producten leveren aan klanten die daar op staan te wachten. Dat vergt op zichzelf al tijd en inzet genoeg en dan sta je gewoon niet te wachten op allerlei bijkomende toestanden. Voordat je het weet werk je dag en nacht - als je dat trouwens al niet doet - en kom je om in je werk, wat onvermijdelijk gevolgen heeft voor de diensten en producten die je aan je klanten levert.

De hamvraag is dan ook waar je verstandig aan doet, moet je echt al dit soort bijkomende zaken zelf gaan doen of laat je het door een ander verzorgen. Als je dan de keus hebt gemaakt om zelf lekker te gaan doen waar je goed in bent en waarmee je geld kunt verdienen, dan dient de volgende vraag zich aan; wie laat je die bijkomende zaken dan doen? Er is een woud aan adviseurs, die allen een nog groter woud aan diensten leveren onder de meest exotische benamingen. Vaak geldt trouwens dat hoe mooier de benaming van de dienst is, de prijs daarvan navenant ook steeds mooier wordt, voor de adviseur wel te verstaan.

De kunst is dan om een adviseur in de arm te nemen die bij voorkeur vele disciplines kent. Dat wil niet zeggen dat hij of zij overal een specialist in moet zijn - die zijn trouwens haast onbetaalbaar - maar eerder een generalist. Dan beschik je namelijk over een adviseur die niet wazig begint te kijken als je het hebt over een aangifte vennootschapbelasting, de wet verbetering poortwachter, purchase management, draadloze netwerken of wekelijkse resultatenoverzichten. Een groot kantoor levert u in elk geval de wetenschap op dat u veel gaat betalen voor dat grote kantoor, veel overbodige luxe en extra personeel.

Een dergelijke specialist dient drie doelen, ten eerste de verzorging en/of ondersteuning en verbetering van alle aspecten van de interne bedrijfsvoering (personeelszaken, financiéle zaken, juridische zaken, fiscale zaken en automatisering), ten tweede het aanvullend en soms kritische geweten van de ondernemer in kwestie en ten derde als wandelende kennisbank. Dat laatste bestaat voor een groot deel uit eigen kennis en ervaring, maar ook uit een netwerk van specialisten die kunnen aanvullend en specialistisch kunnen ondersteunen wanneer nodig.

De aspecten waaraan een aan te trekken adviseur moet voldoen is dan ook als volgt op te sommen;

- eigen ervaring - liefst in veel verschillende bedrijven en op diverse vakgebieden
- voldoende opleiding is onontbeerlijk - ook na het behalen van diploma's
- kennis van zaken - veel en up-to-date of beperkt en achterhaald?
- inlevingsvermogen - begrijpt en herkent de adviseur uw problemen wel?
- integer - loyaal en integer gedrag zijn onontbeerlijk
- bereikbaarheid - na vijven geen gehoor of 7 x 24?
- bezoekfrequentie - één of twee keer per jaar kan geen toegevoegde waarde leveren
- duidelijke taal - vaktaal of duidelijke uitleg die u ook echt begrijpt?
- gevoel - onbehaaglijk of veilig en vertrouwen, wat voelt u bij uw adviseur?
- netwerk - beschikt uw adviseur over backup en een netwerk van vakspecialisten?
- opbrengst - wat heeft uw adviseur u opgeleverd?

Succes met de adviseurs en uw keuze daarin....

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.