U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    25 Juni 2007 / Jaargang 3 - nummer 13

Regiconsult - Bezieling, kun je eigenlijk wel zonder?

Een bedrijf voor jezelf, velen dromen ervan en daar blijft het dan bij. Maar er zijn ook velen die doen wat ze voelen dat ze moeten doen en gewoon voor zichzelf beginnen. Wat is het verschil tussen de mensen die het wel doen en de mensen die het niet doen? En wat heb je nu nodig of moet je in je hebben om voor jezelf te beginnen en daar dan ook een succes van te maken?

Om te beginnen zijn er de mensen die noodgedwongen voor zichzelf beginnen, bijvoorbeeld door het verliezen van een baan. Hun kennis en ervaring opgedaan tijdens hun baan wenden zij aan als zelfstandige. Voor hen is het een noodzaak om voor zichzelf te werken en een andere motivatie dan simpelweg overleven en als het even kan iets doen wat ze leuk vinden hebben ze niet. Anderen hebben vanuit zichzelf de drang om als zelfstandige te werken en een bedrijf op te bouwen, sommigen al op heel jonge leeftijd.

Maar wat bezielt de overgrote meerderheid dan om toch voor zichzelf te werken? Om te beginnen ben je geen verantwoording verschuldigd aan een baas, dat is voor velen al een verademing. Vervolgens is alle tijd, het denkwerk en de geïnvesteerde energie allemaal helemaal voor jezelf. De keus om een avond door te werken en daardoor iets te kunnen opbouwen of afronden is voor velen niet moeilijk. Je eigen bedrijf is per slot van rekening (ook) een kindje van je en daar zorg je nu eenmaal goed voor. Als het vele werk na verloop van tijd een goede investering is gebleken, dan is de oogst de beloning. Die oogst hoef je vervolgens niet te schenken aan je baas of erger, andere collega's die met de eer gaan strijken. Alleen jouw verdienste en van niemand anders. Dat is tevens een goede reden om voor jezelf te werken, ook al gaat er vaak veel meer tijd in dan een normale baan.

Wat heb je eigenlijk nodig om voor jezelf te kunnen beginnen? Geld kan handig zijn indien investeringen nodig zijn, maar dat verschilt per situatie. Gevoel voor geld is al belangrijker, best leuk om te weten of je nu ergens geld mee hebt verdiend of dat iets een verlies heeft opgeleverd. Gevoel voor commercie is eigenlijk onmisbaar, omdat het anders wel erg moeilijk wordt je dienst of product in de markt te zetten. Gevoel voor mensen maakt een heleboel interpersoonlijke zaken weer een stuk eenvoudiger. Inzet is al weer veel belangrijker, want hoe meer werk je verzet en hoe beter je dat doet, levert nu eenmaal op. Op een avond of in het weekend een groot deel van een klus afronden is voor alle betrokkenen prettig. Veel verschillende ideeën hebben in combinatie met een rijke fantasie is ook al geen overbodige luxe, omdat je als ondernemer erg breed moet kunnen denken en met de meest uiteenlopende onderwerpen van doen krijgt. Gevoel voor onderscheid tussen hoofd- en bijzaken is ook al onmisbaar, we kennen per slot van rekening allemaal de mensen die zichzelf maar al te graag overstelpen met werkzaamheden die er eigenlijk niet echt toe doen of op dat moment voorrang hebben. Vaak zie je dit iemand doen op het moment dat hij of zij het liefst wegkruipt voor iets dat moeilijk is of moelijk ligt.

Bezieling is dat stukje waar je verder gaat dan vele anderen. Een klant heeft een probleem? Je stopt niet eerder met werken, dan dat je het hebt opgelost of daarbij hebt geholpen het op te lossen. 's Avonds laat in je mand stappen en niet gelijk kunnen slapen, omdat je blijft nadenken hoe iets uit te werken of op te lossen. Alles op alles zetten om een opdracht te krijgen of af te werken. Maar bovenal de constante wil en daarbij behorende inzet om van alles wat je aanpakt echt wat moois te maken. Dat laatste is overigens iets dat bij steeds minder mensen lijkt voor te komen. Jammer, het zou namelijk zoveel mooier kunnen zijn.

Veel bezieling gewenst.

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2007 Regicon B.V.