U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    26 Juni 2006 / Jaargang 2 - nummer 23

Regiconsult - Oei, ik groei!

Niets mooiers dan ambities die werkelijkheid worden. Voor ondernemers betekent dat vaak dat de diensten of producten aanslaan en gretig aftrek vinden bij afnemers. De groei van de eigen onderneming is daarmee ingezet en ook de hoeveelheid problemen waar we mee te maken krijgen. We kunnen het bijvoorbeeld voor het eerst niet meer zelf af en nemen personeel in dienst. Of we moeten investeren om aan de groeiende vraag tegemoet te kunnen blijven komen.

De groei van een onderneming vindt jammer genoeg niet geleidelijk plaats, zoals sommigen ons willen doen geloven, maar sprongsgewijs als bij een trap. Waar de onderneming eerst zeer klein is en bijzonder flexibel, ontstaat er al snel steeds meer behoefte aan coördinatie, planning en beheersing. Simpelweg omdat we het anders allemaal niet meer kunnen overzien, er komt teveel tegelijkertijd op ons af. Het verdelen van werkzaamheden vindt bijvoorbeeld plaats vanaf het moment dat er personeel in dienst komt. Daarmee komt automatisch ook de wens om te kunnen controleren, het blijft namelijk essentieel je ervan te kunnen overtuigen dat je personeel dát doet waar het voor in dienst is genomen. Een goede taakverdeling, verdeling van bevoegdheden, werkbesprekingen en het stellen van doelen die bewaakt dienen te worden is van belang om succes te waarborgen.

Daarnaast dienen de extra kosten door het aannemen van personeel op z'n minst gedekt te worden door extra inkomsten van de onderneming. En eigenlijk zou het moeten betekenen dat we meer winst maken, want anders heeft die groeistap helemaal geen zin gehad, omdat we in die situatie bij gelijke inkomsten behoorlijk meer zorgen hebben gekregen. Zoals al aangegeven is er sprake van een sprongsgewijze groei, in de eerste fase werken we ongeveer 80 uur per week en verdienen we flink geld. We beseffen na verloop van tijd dat je op een dergelijke manier van werken niet erg oud zult worden en nemen de stap om personeel aan te nemen. Dan is het vaak zo dat die extra kosten in de aanloopfase een lagere winst dan voorheen zullen veroorzaken. De verdere groei van de onderneming moet namelijk worden ingezet om extra winsten te genereren. Een tijdelijke terugval in resultaat is vaak het gevolg en zal na verloop van tijd moeten worden omgebogen naar extra winst.

In andere woorden zal over het algemeen de groei van een onderneming resultaattechnisch bekeken in meer of mindere mate een jojo-effect vertonen. Het aloude gezegde komt daarmee weer uit de hoek; 'kosten gaan voor de baten uit'.

Succes met de vervulling van ambities, de beheersing en de verschillende groeistuipen....

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.