U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    28 Augustus 2006 / Jaargang 2 - nummer 29

Regiconsult - Onzin verkoopt! Of toch niet?

Elke ondernemer doet er goed aan zijn eigen geloofwaardigheid richting zijn klanten op te bouwen en te onderhouden. Soms gaat het vanzelf en soms kost het enorm veel moeite, maar lonen doet het altijd. Denk aan het verkopen van een tweedehands auto of caravan, waar u als verkopende ondernemer zelf geen vertrouwen in heeft. De tijd die er voor nodig is om door de regio rond te zingen, dat u als ondernemer een volstrekt onbetrouwbaar sujet bent is verbazingwekkend kort. Gevolg; nieuwe klanten zullen zich sporadisch aandienen, bestaande klanten gaan toch maar eens elders kijken en u zit met de problemen. Dit gaat natuurlijk op voor alle ondernemers ongeacht wat u verkoopt, producten, diensten of wat dan ook. Zonder betrouwbaar te zijn voor uw klanten, heeft u geen handel en kunt u uw bedrijfje opdoeken.

Hoe dan wel? In het kort komt het er alleen op neer dat u afspraken maakt en die ook nakomt, al schijnt het redelijk modieus te zijn om daar niet al te zwaar aan te tillen. Met andere woorden, als u nu eens wél zorgt een ondernemer te zijn die wél gemaakte afspraken nakomt, dan onderscheidt u zich gek genoeg al van vele anderen. Een dergelijk onderscheid dient u uiteraard commercieel geheel uit te buiten. De moeilijkheid blijft om én de juiste afspraken te maken én die ook na te blijven komen. Sterker nog, vaak zult u de afspraken die u gaat maken ook nog eens geheel en al duidelijk uit moeten leggen. Ik hoef hierbij alleen te refereren naar de 'kleine lettertjes' waar de verzekeraars zo berucht om zijn geworden. Een advies van mijn kant; doe dit zelf niet! U heeft ten eerste niet de omvang en de macht die de verzekeraars hebben en ten tweede verspeelt u uw goede naam sneller dan u zich voor kunt stellen.

Denk in dit verband bijvoorbeeld ook aan - de zoals gewoonlijk provocerende - Jort Kelder, die een nieuw boekhoudprogramma introduceert op de televisie. Als of een ondernemer op z'n boot voor de Zuid-Franse kust zelf zijn administratie wenst te doen... Het ergste van deze reclamecampagne is dat het product in vergelijking met concurrenten nog steeds behoorlijk aan de prijs is, maar dat de aanwezige functionaliteiten ernstig te wensen overlaten. Kortom, de goodwill of geloofwaardigheid die hangt aan de naam Jort Kelder is wat mij betreft nóg verder gedaald, omdat hij de halve waarheid verkondigd. Deze man zet je gewoon niet in om een product aan te prijzen, want het eerste wat in je opkomt is twijfel over de geloofwaardigheid ervan.

De zaken waarmee u in dit kader rekening dient te houden, zijn de volgende;

- maak duidelijke afspraken met klanten
- overtuig uzelf en uw klant van de duidelijkheid van die afspraken
- leg deze afspraken duidelijk vast
- begin niet aan de zogenaamde kleine lettertjes
- kom gemaakte afspraken volledig na
- kom gemaakte afspraken snel na
- overtuig u ervan dat de verwachtingen van uw klant zijn uitgekomen / nagekomen

Succes met uw geloofwaardigheid, duidelijkheid en uw klanten....

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.