U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    28 Mei 2007 / Jaargang 3 - nummer 11

Regiconsult - Kopen, huren of leasen?

Voor ons bedrijf hebben we van alles en nog wat nodig om goed te kunnen functioneren en dat te kunnen leveren wat onze klanten toezeggen. Dit varieert van bedrijfsruimte tot en met de postzegels op een aanmaning. Al deze benodigdheden aanschaffen van eigen middelen is een echter enkeling gegund. Vaak moeten we ons wenden tot partijen en constructies waarbij geld van anderen nu eenmaal benodigd is. De keuze is op dat gebied dan ook erg groot, koop, huurkoop, financial lease, operational lease of simpelweg lenen.

Evenals bij het aangaan van schulden zoals beschreven in de vorige Regiconsult, dienen we ook hier het een en ander op elkaar af te stemmen.

Voor bedrijfsruimte bestaat over het algemeen de keuze uit kopen - vaak gepaard met een hypothecaire lening - of huren. Bij huren gooien we in principe geld weg, omdat we er niets mee opbouwen. Het aflossen van een lening resulteert immers in het volledige eigendom en dus ook de opbrengst bij verkoop.

Bij grote machines en auto's is er vaak meer keuze, kopen, financial lease, operational lease of huren. De verschillen zijn aanzienlijk en afhankelijk van de situatie dient hier een keus gemaakt te worden. Huur is over het algemeen het duurste en zal alleen voor zeer korte termijnen toepassing vinden. Kopen en beide vormen van lease gaan de kant uit van langduriger gebruik, waarbij kopen het voordeligst is en beide vormen van lease het duurst. Zelfs kopen met gebruik van een lening bij de bank is voordeliger dan beide vormen van lease. Overigens is het zo dat de leasemaatschappijen bijna alle eigendom zijn van de banken. Bij lease zijn er de vormen operational lease en financial lease. Bij de laatste is eigendom het doel en worden de termijnen en vaak een symbolische slottermijn overeengekomen, waarna bij betaling van alle termijnen eigendom een feit is. Operational lease is veeleer een goedkopere vorm van huur, echter voor meerdere jaren en vaak voorzien van allerlei extra diensten zoals onderhoud.

Ook voor kantoorapparatuur is er een levendige markt om te huren of te leasen, als het product de markt maar wordt ingezet. Sterker nog, sluit een abonnement af bij de providers van mobiele telefonie en je krijgt een telefoon gratis, totdat je bekijkt wat een zogenaamde sim-only abonnement kost. Dan weet je ook dat je die 'gratis' telefoon ruimschoots zelf betaald hebt.

Veel wijsheid bij het kiezen van de juiste vorm. Voor vragen is Regicon uiteraard bereikbaar.

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2007 Regicon B.V.