U ontvangt deze e-mail omdat u daarvoor bent aangemeld bij Regicon.
Als deze e-mail onleesbaar is, klik dan hier.

    5 Oktober 2006 / Jaargang 2 - nummer 32

Regiconsult - Hectiek, stress en en het stellen van prioriteiten!

Er zijn van die momenten waar de uitdrukking 'hollen of stilstaan' haast letterlijk op van toepassing is. Het werk begint 's ochtends vroeg en eindigt vlak voor bedtijd en als het even kan gedurende 8 dagen per week. Daarnaast zijn er ook van die weken waarop je met een gestresste blik van de voorbije hectische periode niet goed weet wat je ermee aanmoet, omdat de hectiek is omgeslagen in een redelijk rustige periode. Velen blijken moeite te hebben met de verschillende tempo's en de zich snel afwisselende wisselingen daarin. Hoe daar nu mee om te gaan.

Tijdens periodes van grote drukte is het juist van belang het hoofd koel te houden, omdat de fouten zich anders in hoog tempo opstapelen. Deze fouten resulteren jammer genoeg vaak in het verlies van klanten, ongeacht de business waar je inzit. Het hoofd koel houden lukt het best als de grijze massa kan doen waar ze voor is, namelijk nadenken. Tijd verspillen aan het onthouden van wat er allemaal gebeuren moet, is verloren denkcapaciteit. Verloren denkcapaciteit levert vaker dan gewenst half werk op, wat weer resulteert in half werk dubbel moeten doen, wat uiteindelijk teveel tijd kost. Een programma als Outlook biedt alle tools die je hierbij kunt gebruiken; agenda, verzoeken-mails aan anderen inclusief een bcc aan jezelf (dan vergeet je niet dat je een ander wat gevraagd hebt) en taken. De Post-it memo's en een aantekenblok zijn handige aanvullende hulpmiddelen hierbij.

Daarnaast is het een kwestie van prioriteiten stellen; belangrijke zaken eerst, overige zaken op een later moment. Elke ondernemer weet precies wat belangrijk is en wat direct moet gebeuren, maar wellicht is een steuntje in de rug op dat gebied welkom. De diverse wettelijke verplichtingen (belastingen, administratie en dergelijke) kennen deadlines, dus ruim van tevoren inplannen, dan kan er namelijk een keer verschoven worden indien dat nodig mocht zijn. Huidige opdrachten van klanten dienen zoals afgesproken te worden uitgevoerd, anders is er het risico van klantverlies. Dit laatste in combinatie met benodigde inkopen, anders is er geen handel. De liquiditeiten en ontvangsten / betalingen dienen eveneens bij de prioriteiten ingedeeld te worden. Tussendoor ontstaan altijd wel van die ongewenste spoedklusjes, maar dat is niet anders.

Direct hierna zijn er teveel zaken om op te noemen, maar ook die dienen te gebeuren; automatisering, indirecte inkopen, commerciële zaken, begrotingen, planning & control, personeelszaken en veranderende wetgeving. Juist met deze zaken valt goed te schuiven in de agenda.

In de agenda worden eerst de prioriteiten ingedeeld met ruimte voor uitloop. Ideaal is het als ruim een halve dag opgaat aan geplande prioriteiten en als de bijkomende zaken de dag verder opvullen. Met die laatste groep kunt u in uw digitale agenda namelijk erg eenvoudig schuiven indien dat nodig blijkt te zijn, zonder dat u daar direct buikpijn van krijgt. Daarnaast kunnen herhalende activiteiten zoals betalingen van facturen het best op een vaste dag worden ingedeeld, zodat die niet ondersneeuwen in de waan van een hectische dag. Een extra avond of dag om achterstallige zaken weg te werken behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, maar daar verschillen de meningen en condities tussen mensen nou eenmaal over.

De conclusie is dat het te eenvoudig is om in de drukte te vergeten een onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat kan wachten. Door met de nodige hulpmiddelen goed te plannen en te werken - een bcc werkt echt als je iemand iets per mail vraagt, want je vergeet nooit dat er nog geen antwoord is ontvangen - krijgt de denkcapaciteit meer ruimte en worden zaken sneller en inhoudelijk beter afgewerkt. Hierdoor worden achterstanden sneller weggewerkt en ontstaat er tijd om goed over de toekomst na te denken en heldere plannen op te stellen.

Succes met uw prioriteiten, hulpmiddelen, planning en de stressloze uitvoering daarvan.

Wilt u weten wat Regicon voor u kan betekenen? Wilt u dat wellicht combineren met een gratis bedrijfsscan?
Neem dan vrijblijvend contact op; Regicon-mail of via 0521 - 52 04 68.

De Gratis Regicon - Bedrijfsscan

Regicon begrijpt dat ondernemers beperkte mogelijkheden hebben om een adviseur in de arm te nemen. Daarnaast hoeft niet iedereen te weten hoe het uw onderneming vergaat.

Daarom werkt Regicon met een gratis bedrijfsscan van een halve dag, waarbij Regicon garant staat voor geheimhouding.
Gedurende deze halve dag wordt in een hoog tempo uw organisatie met u besproken en wordt een uitgebreide checklist gevolgd. Aan het einde van de checklist is een beeld ontstaan waar uw onderneming precies staat en wat verbeterd zou kunnen worden.

Of u daarna met Regicon zaken wenst te doen is dan aan u. Indien u ervoor kiest dat wel te doen, weet u zich verzekerd van een zeer breed georiënteerde adviseur met de nodige opleidingen en ervaring.

Doe u zelf een plezier en doe deze gratis bedrijfsscan, u bent tot niets verplicht.

Kent u collega's of kennissen die u kunt verblijden met de Regicon - Nieuwsbrief? Geef ze hier dan voor op of vertel ze erover.

Met vriendelijke groet,

Remco Foppen
Regicon B.V.

 
 

HEEFT U ALLES ONDER CONTROLE? LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN EXPERT.

Regicon B.V., Rentmeester 22, 8332 GR, Steenwijk
E-mail: info@regicon.nl
Telefoon: 06 - 25 07 16 86
Fax: 0521 - 52 04 19

Copyright 2006 Regicon B.V.